Γιατί “υπάρχει” το κύπελλο;

Στην κλήρωση της περασμένης Παρασκευής, τη στιγμή που έβγαινε το “ζευγάρι” του Διαγόρα Ρόδου με το Πέραμα (που είχε δηλώσει αποχώρηση), ο Σάββας Λόρτος είπε χαμογελώντας στον παρακαθήμενό του Τάκη Τσαγκρώνη: «Το γλιτώσαμε αυτό». Και που είσαι ακόμη…

Η αποχώρηση του Περάματος και του Ερμή Λαγκαδά ήταν μόνο η αρχή, αφού το ίδιο θα κάνει και η ΑΕΚ, ενώ το… σκέφτεται και το Παγκράτι. Η είδηση της πρόθεσης της ΑΕΚ να αποσυρθεί από το κύπελλο δεν θα έπρεπε να αποτελεί “είδηση”, διότι πολύ απλά ουδείς περίμενε ότι ο “δικέφαλος” θα έχει σχηματίσει ομάδα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Το Παγκράτι, απο τη μεριά του, έχει ενημερώσει το Στρατώνι ότι σκέφτεται να μην ταξιδέψει στη Χαλκιδική για να αποφύγει τα έξοδα μετακίνησης και οι “ροσονέρι” δεν είναι η μόνη ομάδα της Α2 και της Β’ Εθνικής που έχει βάλει τέτοιες ιδέες στο κεφάλι της. Κάτι ανάλογο φημολογείται ότι σκέφτονται να κάνουν και στο Αργος..

Απορίας άξιον, επίσης, είναι τι ομάδα θα έχει (αν θα έχει) μέχρι τότε και η άλλη ομάδα που έπεσε από την Α1, ο Ηρακλής. Τουλάχιστον ο “γηραιός” δεν έχει να σκεφτεί και τα έξοδα μετακίνησης, τα οποία έχουν εξελιχθεί σε μείζων θέμα για την παρουσία μιας ομάδας στο κύπελλο!

Μέχρι πρότινος το κύπελλο αποτελούσε μία καλή ευκαιρία για διεξαγωγή φιλικών για τις ομάδες της Α2 και της Β’ Εθνικής. Οχι πια. Οχι φέτος τουλάχιστον. Οι ομάδες σκέφτονται πλέον ακόμα και τα 4.000 ευρώ που θα τους κοστίσει ένα ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη στη Ρόδο ή στην Κρήτη, χρήματα που δεν ξέρουν πότε και εάν τα πάρουν πίσω από την Ομοσπονδία.

Το ερώτημα γίνεται κάθε χρόνο ολοένα και πιο κουραστικό, είναι όμως και αναπόδραστο: Γιατί διεξάγεται το κύπελλο;

Επιπλέον, το ερώτημα είναι και ρητορικό. Ουδείς γνωρίζει.