Η νίκη επί της Πορτογαλίας μπορεί να ήρθε με εμφατικό τρόπο, όμως όπως τονίζει ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Μάκης Γιατράς “Δεν έγινε τίποτε σήμερα”! Και δεν έχει άδικο σε αυτό, καθώς γνωρίζει καλά ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν σημαίνει κάτι, εάν δεν έχει και συνέχεια.

Εκείνο που είναι σημαντικό απ’ το παιχνίδι με την Πορτογαλία είναι η τόνωση σε ψυχολογικό επίπεδο για τους Έλληνες διεθνείς, καθώς όπως πρόσθεσε ο Γιατράς “φάνηκε ότι η ομάδα έχει δυνατότητες”.

“Δεν έγινε τίποτα σήμερα”, σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε: “Αυτό στο οποίο μας βοηθά είναι η ψυχολογία, κυρίως για τα παιδιά. Ήμασταν καλύτεροι στο θέμα της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της άμυνας και φάνηκε πως η ομάδα έχει δυνατότητες. Το τουρνουά όμως ξεκινάει τώρα”.

Ο Όμηρος Νετζήπογλου είχε δηλώσει μετά από την ήττα με την Ιταλία πως “αδικούμε τους εαυτούς μας” και ο Γιατράς μοιάζει να συμφωνεί: “Κάναμε δύο ήττες με χαζό τρόπο. Δεν έγινε τίποτα σήμερα που νικήσαμε. Είναι καλό για τα παιδιά, αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι την Τετάρτη, να δούμε αν θα αντιμετωπίσουμε το Βέλγιο ή την Κροατία που είναι και οι δύο πολύ καλές ομάδες, όπως όλες εδώ. Θα πρέπει να παίξουμε και πάλι επιθετικά στην άμυνα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στους οχτώ, γιατί αυτή η ομάδα την αξίζει και την μπορεί”.