Για “αλλοίωση” πρωταθλήματος στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ λένε στον Αστέρα Καβάλας

asteras kavalas_logoΛίγες μόνο ώρες μετά το τέλος των αναμετρήσεων του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ – που βρήκε την ΑΕ Κομοτηνής να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου και να παίρνει το εισιτήριο για τη Γ΄ εθνική (εκμεταλλευόμενη στην ισοβαθμία με τον Αστέρα Καβάλας τον καλύτερο συντελεστή πόντων) – οι ιθύνοντες τον Αστέρα Καβάλας έστειλαν επιστολή προς την ΕΚΑΣΑΜΑΘ, στην οποία χαρακτηρίζουν το πρωτάθλημα “παρωδία”, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο και για “αλλοίωση”. Ζητούν παράλληλα “… να εφαρμοστούν τα κριτήρια ισοβαθμίας που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια τόσο στη δική μας ένωση όσο και σε άλλες ενώσεις, για να τελειώσει αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα”, ενώ όπως επισημαίνουν στον προφίλ της ομάδας στο facaebook “Εμείς γνωρίζουμε ότι η ανακήρυξη του πρωταθλητή ΕΚΑΣΑΜΑΘ γίνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Περιμένουμε λοιπόν την ανακήρυξη του πρωταθλητή, επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργεια“.

Η ανοιχτή επιστολή του Αστέρα Καβάλας προς την ΕΚΑΣΑΜΑΘ αναφέρει:
“Για ποιο πρωτάθλημα μιλάμε;
Η Παρούσα συντάσσεται με αφορμή τα ευτράπελα που συνέβησαν τις τελευταίες αγωνιστικές της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος Α1 Ανδρών της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ.
Πριν φτάσουμε όμως σ’ αυτό θα θέλαμε να κάνουμε μια μικρή αναδρομή της πορείας του πρωταθλήματος ως τώρα.
Ξεκινήσαμε Νοέμβριο του 2014 με 2 ομίλους των 5 και 4 ομάδων αντίστοιχα. Η ομάδα μας είχε την «τύχη» να παίξει 6 ολόκληρα (!!!) παιχνίδια πρωταθλήματος ως και τον Φεβρουάριο, παίζοντας στην καλύτερη περίπτωση κάθε 2 ή 3 βδομάδες και στη χειρότερη μετά από διακοπή ενός μήνα…
Φτάνοντας στη δεύτερη φάση είχαμε την «ατυχία» να ισοβαθμήσουμε στην πρώτη θέση με την Α.Ε. Κομοτηνής έχοντας την ίδια διαφορά πόντων στα μεταξύ μας παιχνίδια.
Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων κ. Χαλκιά έδωσε μια δική του ερμηνεία της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. η οποία είναι αντίθετη με ότι ίσχυε μέχρι τώρα. π.χ. ισοβαθμίες σε προηγούμενα πρωταθλήματα.
Από κει και πέρα άρχισε η παρωδία της προσπάθειας των ομάδων να κερδίζουν με πολύ μεγάλες διαφορές διασύροντας τις άλλες ομάδες και διακωμωδώντας το άθλημα.
Αποκορύφωμα όλων των παραπάνω ήταν το παιχνίδι Α.Ε. Κομοτηνής – Ρούπελ Σιδηροκάστρου που τελείωσε 135-31 (104 πόντοι διαφορά!!!) λόγω της εμφάνισης του Ρούπελ με παίδες !!!
Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος και δεν τιμάει κανέναν από τους ανθρώπους που λένε ότι αγαπούν και εργάζονται για το καλό του μπάσκετ. Και επειδή επιχειρήθηκε να μπει η δική μας νίκη επί της Θύελλας Φερών με 47 πόντους διαφορά στο ίδιο τσουβάλι, θέλουμε να τονίσουμε ότι εμείς αγωνιστήκαμε εναντίον ομάδας ανδρών που έπαιξε, έστω και με κάποιες ελλείψεις, δυνατά για τη νίκη. (16-13 το πρώτο δεκάλεπτο).
Επειδή το πρωτάθλημα δεν διεξάγεται με ίσους όρους όταν μια ομάδα παρατάσσεται με παιδιά εναντίον της ανταγωνίστριας ομάδας της Κομοτηνής και η άλλη ούτε καν προσέρχεται να αγωνιστεί (γιατί άραγε;), είναι τουλάχιστον ανόητο, αν όχι ύποπτο, να εφαρμοστεί το κριτήριο του συνολικού συντελεστή πόντων (goal average) που εφαρμόζεται σε κανονικά πρωταθλήματα, με κανονικές ομάδες που παρατάσσονται με κανονικούς παίκτες και προσέρχονται να αγωνιστούν κανονικά !!!
Και επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε τις φήμες για παρασκηνιακές διεργασίες ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη ομάδα και θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να επιδιώκουμε ένα υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, πρέπει να εφαρμοστούν τα κριτήρια ισοβαθμίας που ίσχυαν τα προηγούμενα χρόνια τόσο στη δική μας ένωση όσο και σε άλλες ενώσεις, για να τελειώσει αξιοπρεπώς το πρωτάθλημα.

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Πανακούλιας Κωνσταντίνος Γιαμουρίδης Χαράλαμπος”.