Γούναρης: «Δέχτηκα την πρόκληση»

gounarisΟ Μάριος Γούναρης έφερε εις πέρας την αποστολή να τελειώσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, οδηγώντας έτσι τον Εθνικό στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο νότιο όμιλο, η οποία οδηγεί και στην Α2. Ο μέχρι πρότινος ασίσταντ κόουτς του Κώστα Σορώτου -και νυν του Τζίμη Κουστένη στην ομάδα του Πειραιά- μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη χρονιά που πέρασε.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο Sepk.gr:

«Υπήρχε απογοήτευση μετά την ήττα από τον Αετό κι η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους. Προτιμήθηκε ένας προπονητής που ήταν κοντά στην ομάδα, προκειμένου να διαδεχτεί τον Κώστα Σορώτο και η διοικούσα επιτροπή στράφηκε σε μένα. Δέχτηκα την πρόκληση και καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Το καταφέραμε γιατί τα παιδιά έδωσαν το 100%, πολέμησαν και παρότι δεν εξαρτήθηκε ποτέ αποκλειστικά από μας, πήραμε τις τρεις νίκες και μαζί με τον “τελικό”, όπως αποδείχτηκε ο αγώνας μπαράζ. Είδαμε κάθε ματς χωριστά και δικαιωθήκαμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Μάριου Γούναρη.

«Πρόκειται για ένα υγιές σωματείο, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Ότι χρειάζεται ο προπονητής ή οι παίκτες είναι στη διάθεση μας. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τον Κώστα Σορώτο που έχτισε την ομάδα, αλλά και τα παιδιά που πάλεψαν, προσπάθησαν και κατάφεραν να ξεπεράσουν τις πολλές δυσκολίες. Έτσι φτάσαμε στον στόχο μας, κερδίζοντας το ματς μπαράζ. Σ’ αυτόν τον τελικό δείξαμε χαρακτήρα, όπως κάναμε όλη τη χρονιά. Ήταν ένα μας ιστορικής σημασίας, διότι ο Εθνικός κατόρθωσε να ανέβει στην Α2 για πρώτη φορά, πανηγυρίζοντας τρίτη άνοδο σε ισάριθμες σεζόν. Από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ στην Α2. Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Δερβό που είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας, αλλά και τον κ. Καραφαντή τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής» συνέχισε ο Μάριος Γούναρης.

Για το δικό του έργο τόνισε: «Το βασικό που μπορεί και πρέπει να αλλάξει σε τέτοιες περιπτώσεις ο προπονητής είναι η ψυχολογία της ομάδας. Είναι δύσκολο να αλλάξεις πολλά σε τόσο μικρό διάστημα. Εμείς είχαμε καλούς χαρακτήρες στην ομάδα, δουλέψαμε πολύ και καταφέραμε τελικά να πάρουμε αυτό που θέλαμε».

Οσον αφορά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δήλωσε: «Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με πολλά εκτός έδρας ματς να είναι δύσκολα. Ο Εθνικός, όμως, ήταν μια ομάδα με σταθερότητα, που πέτυχε νίκες και κέρδισε αυτοπεποίθηση. Κάναμε κακά παιχνίδια στα δύο ντέρμπι (με Εθνικό και Ιωνικό) και αυτό παραλίγο να μας στοιχίσει. Ευτυχώς όμως την τελευταία αγωνιστική που η κατάσταση ήταν στα χέρια μας, κερδίσαμε και πήγαμε στο μπαράζ».

Για τη μετάβαση από ασίσταντ κόουτς σε πρώτο προπονητή μέσα σε ένα βράδυ, είπε: «Ο ασίσταντ κόουτς έχει βοηθητικό ρόλο. Ο πρώτος προπονητής είναι αυτός που παίρνει την τελική απόφαση, που αφορά την τακτική. Όπως και να το κάνουμε η ευθύνη βαραίνει τον πρώτο προπονητή και αυτός έχει το μεγάλο μερίδιο τόσο στην επιτυχία, όσο και στην αποτυχία. Για να είμαι ειλικρινής τα παιδιά με βοήθησαν πολύ σε αυτή την αλλαγή και την έκαναν να μην μοιάζει τόσο δραματική. Γνωριζόμασταν εξάλλου πολύ καλά αφού συνεργαζόμασταν από την αρχή σχεδόν της χρονιάς και η μετάβαση ήταν εύκολη».

Τέλος, αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα του Εθνικού κατέληξε: «Έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας. Στόχος μας είναι η γρήγορη παραμονή και από εκεί και πέρα να γίνει μια καλή πορεία. Η Α2 είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, αρκετά δύσκολη και περίεργη, αφού παίζεται ένα διαφορετικό μπάσκετ. Παράλληλα θέλουμε να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να το ευχαριστηθούμε».