Γούναρης: «Ο Ιωνικός αξίζει να βρίσκεται παραπάνω»

Ο Ιωνικος Νικαίας ολοκλήρωσε τη χρονιά με νίκη επί της Αγίας Παρασκευής και Μάριος Γούναρης, μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου σχετικά με την απόδοση των Νικαιωτών, την πορεία που διέγραψε η Ομάδα με αυτόν στο τιμόνι της, την ποιότητα – ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και την τελική κατάταξη της βαθμολογίας.

-Τελευταίο παιχνίδι με την ΚΑΠ, έκλεισε νικηφόρα η χρονιά. Σαν τελευταίο παιχνίδι πως το αξιολογείς ως κατακλείδα;

«Σήμερα (Κυριακή) και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα. Δεν υπήρχε ουσιαστικά κάποιος στόχος ή κίνητρο στο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Αυτό έδωσα τη δυνατότητα στα παιδιά να είναι πιο απελευθερωμένα, να υπάρχει πιο καλό θέαμα στο παιχνίδι. Τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ, ήταν σε πολύ καλή μέρα σήμερα, τουλάχιστον επιθετικά γιατί στην άμυνα δυσκολευτήκαμε λίγο αλλά είναι κατανοητό για αυτήν την περίοδο και για τελευταία αγωνιστική, χωρίς ουσιαστικό κίνητρο».

-Ήρθες στην Ομάδα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Με το που ανέλαβες, ήδη η Ομάδα ήταν 4η από το τέλος. Έκανε μια ξέφρενη πορεία μέχρι και την τελευταία στροφή του πρωταθλήματος (6 αγωνιστικές πριν το τέλος) και μετά μια οριακή ήττα από τον Εργοτέλη και ουσιαστικά βγήκαμε εκτός διεκδίκησης ανόδου για να τερματίσουμε τώρα στην 5η θέση που είναι βέβαια τιμητική. Ένα γενικότερο σχόλιο για αυτήν την πορεία με τα σκαμπανεβάσματα στον Β’ Γύρο απ’ όταν και ανέλαβες.

«Αυτό που είπα και στα παιδιά από την πρώτη μέρα που ήρθα είναι ότι το υλικό ήταν πάρα πολύ καλό, τα παιδιά τα ίδια είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους και αυτό που προσπάθησα να κάνω εγώ είναι να μπορέσω να τους δώσω να καταλάβουν τις δυνατότητες και ικανότητες που έχουν. Να γίνουν μια παρέα γιατί οι παρέες φέρνουν τα αποτελέσματα. Πιστεύω τα καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και κάποιες νίκες μας έδωσαν και ψυχολογία. Κάναμε ένα μεγάλο σερί το οποίο μας βοήθησε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Εκεί θεωρώ ότι κάποιοι τραυματισμοί, κάποιες ολιγωρίες, κάποιες ατυχίες, μας οδήγησαν σ’ αυτό το οριακό παιχνίδι με τον Εργοτέλη όπου και χάσαμε. Ουσιαστικά, επειδή έπρεπε να πάμε αλάνθαστοι μέχρι το τέλος, επειδή είχαμε μείνει πολύ πίσω, εκεί κόπηκαν τα «φτερά» μας και υπήρξε ένα διάστημα στο οποίο δεν ήμασταν και πάρα πολύ καλοί, αλλά τα τελευταία 3-4 παιχνίδια, τα παιδιά πάλεψαν αρκετά καλά, δε μπορώ να έχω παράπονο, και γενικά δεν έχω παράπονο. Αυτό τους είπα τώρα, πάνω, στα αποδυτήρια. Η προπόνησή τους, η διάθεσή τους, η συνεργασία τους ήταν άψογη από την πρώτη ημέρα που ήρθα, δε δημιουργήθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι στα υπέρ των παιδιών, η άψογη συνεργασία και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

-Το γεγονός ότι ο Ιωνικός ηττήθηκε από ομάδες που είτε υποβιβάστηκαν είτε τερμάτισαν κάτω από αυτόν αλλά παράλληλα κέρδισε και ομάδες που ήταν πάνω από αυτόν, όπως τον Παπάγο που τον κέρδισε δις, αυτό τι δείχνει για το πρωτάθλημα;

«Το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό. Όπου και να παίζεις, αν την Κυριακή δεν εμφανιστείς στο γήπεδο, όπως πρέπει, συγκεντρωμένος, προετοιμασμένος εκτός από το μυαλό και σωματικά, μπορείς να χάσεις από τον οποιονδήποτε. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι έδρες, ακόμα και τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδό σου, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Δεν πρόκειται να κερδίσεις κανένα παιχνίδι πριν ξεκινήσει, θα πρέπει να μπεις μέσα και να ματώσεις για να κερδίσεις. Επί το πλείστον, το καταφέραμε. Πιστεύω ότι η 5η θέση είναι καλή από την άποψη ότι από αυτό που παρέλαβα όταν ανέλαβα με το Νίκο Κότσιαρη, τον συνεργάτη μου και τον Τάσο Καραδήμα και όλα τα παιδιά που βοήθησαν σ’ αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω όμως ότι ο Ιωνικός θα πρέπει πάντα να είναι ανταγωνιστικός και θεωρώ ότι η κατηγορία αυτή, δεν είναι για τον Ιωνικό και θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ο παλιός Ιωνικός, να ανέβει κατηγορία και να είναι στα μεγάλα σαλόνια».

-Θεωρείς ότι οι θέσεις που οδήγησαν σε άνοδο και οι θέσεις που οδήγησαν σε υποβιβασμό και γενικότερα η τελική η κατάταξη ήταν δίκαιη;

«Πιστεύω ότι ήταν δίκαιη γιατί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής αν δεν έχεις διάρκεια, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα έχεις προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλά, είχαν αρκετά καλή διάρκεια σε όλον αυτόν τον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών ήταν εκεί ενώ αντίθετα, οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, υπήρχαν παιχνίδια που έπαιζαν πολύ καλά, υπήρχαν παιχνίδια που ήταν κακοί και έχαναν με μεγάλες διαφορές».

-Τέλος, ένα μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις, γενικότερα, ως αποτίμηση του πρωταθλήματος είτε στον κόσμο αλλά και γενικά.

«Καταρχάς να ευχαριστήσω τη διοικούσα επιτροπή του Ιωνικού Νικαίας στο μπάσκετ που με έφεραν στην Ομάδα και μου εμπιστεύθηκαν αυτό το πόστο. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τα παιδιά, τον Αντώνη (Χατζηκυριάκο) που είναι πάντα εκεί, τον Μάκη (Λαδόπουλο), όλα τα παιδιά, για να μη λέω ονόματα και ξεχάσω κάποιον και βέβαια τον κόσμο ο οποίος εδώ και πόσα χρόνια είναι ο έκτος παίκτης της Ομάδας. Πιστεύω ότι αυτή η Ομάδα δεν πρέπει να είναι στη Β’ Εθνική, αξίζει να είναι παραπάνω και θέλω να πιστεύω πως αν δεν είναι του χρόνου τότε του παραχρόνου, η Ομάδα να επανέλθει και με τη δυναμική που έχει σαν φανέλα και σαν κόσμο, το brand που λέγεται Ιωνικός Νικαίας, να βρεθεί πιο ψηλά».