Κάποιοι ίσως να βιαστούν να του εππιρίψουν ευθύνες για την ήττα. Σε αυτόν έχει πέσει ο ρόλος του νέου ηγέτη της εθνικής ομάδας κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φρόντισε να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει. Μπορεί αγωνιστικά στο κρίσιμο ματς με την Κροατία να μην τα πήγε καλά, όμως μετά το τέλος του ματς δεν κρύφτηκε πίσω από το… δάχτυλό του. «Φταίω και εγώ για την ήττα. Θα προσπαθήσω να είμαι στο Ευρωμπάσκετ του χρόνου», δήλωσε ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς, δείχνοντας ότι θέλει να είναι δίπλα στην “επίσημη αγαπημένη” και στη συνέχεια…

anteto_giannis_1Όσον αφορά στην ήττα, την απέδωσε στο κακό ξεκίνημα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. «Σίγουρα μας στοίχισε το κακό ξεκίνημα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Τους αφήσαμε πολλά σουτ, ήμασταν κακοί στο τρανζισιον. Μείναμε πίσω στο σκορ, παίξαμε πολύ καλή άμυνα στη συνέχεια αλλά δεν τα καταφέραμε. Κυνηγούσαμε το σκορ σε όλο το παιχνίδι, είχαμε και κόπωση. Ήμασταν νέα παιδιά μέσα, εγώ ο Ιωάννης, ο Αγραβάνης. Οι περισσότεροι που μπαίναμε στο γήπεδο είχαμε άγχος, γι’ αυτό δεν μπορούσαμε να προστατεύσουμε το υπέρ μας σκορ. Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας, για τις επόμενες διοργανώσεις και να προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα. Δεν τα καταφέραμε, συνεχίζουμε».

Σχετικά με το τι θα ήθελε να κρατήσει από την προηγούμενη τριετία είπε: «Εγώ κρατάω όλες τις απογοητεύσεις από όλα αυτά τα χρόνια. Από τις αποτυχίες θα έρθουν οι επιτυχίες. Το σημαντικό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου να προχωράς μπροστά. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία να πετύχεις κάτι καλό Πρέπει να είσαι ταπεινός και να περιμένεις».

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς δεν έκρυψε ότι θέλει να είναι και στο επόμενο ραντεβού της Εθνικής Ανδρών: «Ναι, θέλω να ξαναέρθω σίγουρα και να φτάσουμε σε μία επιτυχία. Φταίω και εγώ για την ήττα. Θα προσπαθήσω να είμαι στο Ευρωμπάσκετ του χρόνου».