Γ. Βασιλακόπουλος: «Ασχολούμαστε μόνο και συγχαίρουμε τους παρόντες»…

Ο… κουρνιαχτός απ’ τις αποφάσεις βασικών στελεχών να μην ενισχύσουν την εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας δεν έχει καθίσει ακόμη. Και το σίγουρο είναι ότι θ’ αργήσει να γίνει κάτι τέτοιο, παρόλο που ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος στο περιθώριο του «European Basketball Tour» στην Κύπρο, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση επιχείρησε να δείξει ότι δεν ασχολείται πλέον με αυτούς. «Ν’ ασχοληθούμε με τους παρόντες. Να τους συγχαρούμε που άφησαν κάθε τι άλλο και είναι εδώ συνεπείς στις υποχρεώσεις της εθνικής. Η εθνική δεν είναι βαρίδι κι αυτό δείχνουν να το καταλαβαίνουν κάποιοι, οι οποίοι και την υπηρετούν με εκπληκτικό τρόπο», σχολίασε ο Βασιλακόπουλος προσθέτοντας:

«Μίας νέας εξ’ ανάγκης εθνικής ομάδας, που έως τώρα μας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας. Και με την προσθήκη του Νικ Καλάθη, ο οποίος εντός των ημερών θα επιστρέψει, τότε θεωρώ ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα»…

Ερωτηθείς εάν αυτή η εθνική ομάδα παρουσιαζόταν με όλα της τα αστέρια στη Λιθουανία σχολίασε: «Εάν ήταν όλοι παρόντες θα διεκδικούσε με σιγουριά την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, διότι αυτή η διοργάνωση δίνει αυτά τα εισιτήρια. Κακώς βέβαια είναι έτσι οι αγώνες, αλλά τι να κάνουμε τώρα».

Ο τρόπος που μίλησε, βέβαια για τους παίκτες που αρνήθηκαν να ενισχύσουν την εθνική ομάδα, αποκάλυπτε μία πικρία, την οποία και δεν έκρυψε. «Σαφέστατα και υπάρχει πικρία, όπως την αισθάνονται κι όλοι οι Έλληνες. Όλ’ αυτά, πάντως είναι αποτελέσματα της υπερεμπορευματοποίησης του αθλητισμού και μακάρι να μην είναι το τέλος του αθλητισμού», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΟΚ.