Γ. Βασιλακόπουλος: “Ν’ αναθεωρηθεί ο τρόπος διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ”

Αποστολή εξετελέσθη και μάλιστα επιτυχώς για την ελληνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Πλέον στο ελληνικό στρατόπεδο κοιτούν την… επόμενη μέρα, που δεν είναι άλλη απ’ το Προολυμπιακό τουρνουά, τη διεξαγωγή του οποίου δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει η Ελλάδα, όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Sentra 103.3. Εκτός απ’ τη διεξαγωγή του Προολυμπιακού, αναφέρθηκε τόσο στον τρόπο διεξαγωγής του Ευρωμπάσκετ χαρακτηρίζοντάς το κουραστικό, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του απ’ την πορεία της εθνικής ομάδας…
Φυσικά δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την μεγάλη απώλεια του ελληνικού μπάσκετ, τον χαμό του Φαίδωνα Ματθαίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος:
Για τον Φαίδωνα Ματθαίου:
«Δεν είχαμε μεγάλες κόντρες. Είχαμε αντιθέσεις. Ήταν από τους πρωτεργάτες του αθλήματος στην Ελλάδα. Βοήθησε στην θεμελίωση του και την εξέλιξη του, έχοντας θετική παρουσία».

Για την εικόνα της Εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας:
«Η «περιπέτεια» είχε αρχίσει πιο πριν. Νομίζω πως το Ευρωμπάσκετ θα πρέπει να αναθεωρηθεί τελείως όσο αναφορά τον τρόπο που διεξάγεται. Κουράζει τους αθλητές, τους προπονητές και τους θεατές η μεγάλη διάρκεια διεξαγωγής. Θα πρέπει να το δούμε διαφορετικά. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις για να συμμετέχουν όλες οι ομάδες ευχάριστα. Από ελληνικής πλευράς πετύχαμε το στόχο μας. Ξέραμε πως η Εθνική είχε αδυναμίες, με καινούργιο προπονητή και νέα τεχνική ομάδα. Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά και αν μας έλεγαν από την αρχή σας δίνουμε τη θέση στο προολυμπιακό και μην πάτε θα το κάναμε. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που ήταν παρόντες και στους προπονητές. Συγκινήθηκα μετά το ματς με τη Σερβία γιατί είδα την προσπάθεια των παιδιών αυτών. Ήταν μεγάλο το επίτευγμά τους».

Για το που θα φιλοξενηθεί το προολυμπιακό τουρνουά:
«Δεν ξέρουμε αν θα γίνει στο Πουέρτο Ρίκο, θα έχουμε υποψηφιότητες πιθανόν από την Ρωσία και την Λιθουανία. Δεν νομίζω πως η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας της επιτρέπει να δηλώσει υποψηφιότητα».

Για τους απόντες του Ευρωμπάσκετ:
«Δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο προπονητής. Δεν πρόκειται να σταθούμε σε θέσεις που έχουν εκφραστεί δημόσια. Δεν κάνουμε ανανέωση, αλλά πάντα προσπαθούμε να έχουμε το καλύτερο υλικό. Σίγουρα θα μετρήσει η παρουσία αυτών των παιδιών που βοήθησαν την Εθνική να είναι στο προολυμπιακό τουρνουά και να διεκδικεί θέση στους αγώνες του Λονδίνου».

Για τον Ηλία Ζούρο:
«Ήταν θετική η επιλογή του Ζούρου και μια σωστή απόφαση. Έχει μεγάλες δυνατότητες να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Θεωρείται μια προπονητική πραγματικότητα στον Ευρωπαϊκό χώρο».

Για την υπόθεση του Σταύρου Ελληνιάδη:
«Η υπόθεση Ελληνιάδη δεν αφορά την Ομοσπονδία. Δεν μπορώ να καταλάβω την υπόθεση αυτή, είναι κατώτερη συζήτησης. Δεν έχει καμία σχέση η ελληνική αποστολή. Δεν ήταν καν θέμα, δε νομίζω ότι αξίζει να συζητηθεί».