Γ. Κακιούζης: “Nα το χαρούμε και θα κάνουμε στο τέλος τον απολογισμό μας”

Ο Γιάννης Κακιούζης μίλησε στο webradio της ΕΟΚ και την εκπομπή «Γυρνώντας την Ελλάδα» με την Αθηνά Πατρινού και τον Ραφαήλ Αλαγά, ενόψει της αναμέτρησης του Πανσερραϊκού με τον Μακεδονικό.

Για το αν τούς επηρέασε η διακοπή των γιορτών: «Είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη περίπτωση. Τη διακοπή των Χριστούγεννων άλλοι την παρακαλούν να έρθει, άλλοι δε θέλουν να έρθει. Θεωρώ ότι και ο Πανσερραϊκός και ο Μακεδονικός έχουν έμπειρα παιδιά, έμπειρο staff, έχουν έρθει αντιμέτωπες με τέτοιες καταστάσεις κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα. Την προσπάθειά μας τη κάνουμε, μια μίνι προετοιμασία. Υπάρχει χαλαρότητα, γεμίζουν τα παιδιά «μπαταρίες». Θεωρώ πως αυτήν την βδομάδα έχουμε μπει εξ ολοκλήρου στο πνεύμα του πρωταθλήματος και της συνέχειας».

Για το αν ο ένας προπονητής γνωρίζει τα αγωνιστικά «μυστικά» του άλλου: «Δεν ξέρω αν γνωρίζω τα μυστικά του κόουτς Γεροφώτη, είναι πολύ πιο έμπειρος από ‘μενα. Σίγουρα τον εκτιμώ γιατί και όταν ήμασταν προ πανδημίας στη Γ’ Εθνική στον ίδιο όμιλο και τώρα μιλάμε πέρα απ’ τα αγωνιστικά και έχω πάρει πολλά πράγματα απ’ τον κόουτς. Δε νομίζω ότι φοβίζει τον άλλον αν ο ένας γνωρίζει τα μυστικά του άλλου. Δεν υπάρχουν πολλά μυστικά, το μπάσκετ είναι απλό, το έχω μάθει απ’ τον κόουτς αυτό. Όσο πιο απλό είναι, τόσο δυσκολότερο είναι».

Για το φετινό στόχο του Πανσερραϊκού: «Εδώ που ‘χουμε φτάσει “κυνηγάμε” να πλασαριστούμε στις πρώτες τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα play-off. Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας, γιατί “κουβαλάμε” και τις νίκες απ’ την κανονική περίοδο. Ο στόχος μας είναι να κρατηθούμε όσο ψηλότερα μπορούμε, να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο πρόσωπο, να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως είμαστε τον τελευταίο 1.5 μήνα, να το χαρούμε και να κάνουμε στο τέλος τον απολογισμό μας».

Για τον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής: «Τελείωσε ο 1ος γύρος και έχουμε άποψη και εικόνα απ’ όλες τις ομάδες. Είναι πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, είναι 5 ομάδες με απόσταση ενός βαθμού. Οι ομάδες που βρίσκονται από πίσω μας είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικές και δεν υπάρχει και η κομβικότητα της έδρας φέτος. Είναι πάρα πολύ ωραίο, εμένα μού αρέσει να υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα».

Για το τι θέλει ο ίδιος στο μέλλον για την προπονητική του καριέρα: «Ουσιαστικά η μιάμιση χρονιά που είμαι προπονητής είναι το ξεκίνημα για ‘μένα. Θέλω να βρω την «ταυτότητά» μου. Έχω μια μπασκετική φιλοσοφία στο μυαλό μου, αλλά ακόμα δεν έχω κατασταλάξει κάπου. Προσπαθώ να εξελιχθώ, να μάθω απ’ τους πιο έμπειρους, να δω το άθλημα και απ’ τον πάγκο, να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερος. Θέλω να δω και αν μπορώ να τα καταφέρω κιόλας».