Γ. Παπαδόπουλος: «Το IBC έχει τα στοιχεία να παίξει καλή άμυνα φέτος»

Η νίκη του ΣΚ Ιωάννινα (IBC) επί της Αχαγιάς ’82 στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου της National League 2 ήρθε μέσω της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας, όπως τόνισε ο προπονητής των νικητών, Γιάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφειρη.

Για τη νίκη επί της Αχαγιάς ‘82: «Παίξαμε πάρα πολύ καλά σαν ομάδα και σε άμυνα και σε επίθεση. Στην 1η περίοδο ήμασταν πάρα πολύ καλοί και στους δύο τομείς. Από εκεί βάλαμε τις βάσεις για τη νίκη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ τη νίκη. Όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα, δεν ξέρουμε ακόμη τις δυναμικότητες και τις δυνατότητες των ομάδων, οπότε κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική».

Για την αντίδραση της Αχαγιάς, που μείωσε απ’ τους 26 στους 7: «Εμείς περιμέναμε την αντίδραση της Αχαγιάς. Είναι μια πολύ έμπειρη και καλή ομάδα, θεωρώ ότι θα είναι απ’ τις καλύτερες του ομίλου. Ήμασταν σίγουροι ότι θα αντιδράσει και πράγματι το έκανε. Μόλις φτάσαμε στους 7 πόντους, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα, παρ’ όλο που είναι νεαρή. Δεχθήκαμε στην 4η περίοδο μόνο 10 πόντους στην άμυνα. Καταφέραμε να σταματήσουμε την αντεπίθεση της Αχαγιάς μέσω της άμυνάς μας και αυτός μάς κάνει πολύ χαρούμενους, γιατί θεωρώ ότι η άμυνα μιας ομάδας είναι σημείο αναφοράς της ομάδας και παλεύουμε γι’ αυτό το κομμάτι. Έχουμε τα στοιχεία σαν ομάδα να παίξουμε καλή άμυνα φέτος».

Για τον φετινό στόχο του IBC: «Είναι ένας καινούργιος όμιλος για ‘μας, έχουμε πάρα πολλά χρόνια να δούμε μια ομάδα απ’ τα Γιάννενα να παίζει σε νότιο όμιλο. Δεν ξέρουμε ακόμη πάρα πολύ καλά τις ομάδες του ομίλου μας. Είχαμε συνηθίσει να παίζουμε στον όμιλο της Θεσσαλίας, οπότε είναι λίγο πρωτόγνωρα τα πράγματα για ‘μας. Έχουμε μια ομάδα που θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για να μπούμε στην πρώτη εξάδα. Το τι θα κάνουμε από ‘κει και πέρα δεν το ξέρουμε αυτήν τη στιγμή, γιατί δεν ξέρουμε τη δυναμικότητα των ομάδων. Όπως όλοι, περιμένουμε να περάσουν τα ματς, να δούμε σιγά-σιγά και το δικό μας στάτους. Είμαστε μια πολύ καινούργια ομάδα, από πέρυσι αποχώρησαν τα 4/5 της βασικής πεντάδας, οπότε ψάχνουμε να βρούμε τα στάνταρ της ομάδας μας. Ακόμη είμαστε στο άγνωστο μπορώ να πω».

Για τις ομάδες του ομίλου που ξεχωρίζουν: «Θεωρώ ότι οι ομάδες της Πάτρας θα είναι σίγουρα καλές, πάντα η Πάτρα έχει καλές ομάδες. Ο Προμηθέας έιναι λίγο πιο νεαρή ομάα, δεν ξέρουμε τι θα κάνει. Και η Δόξα Πύρρου θεωρώ ότι θα είναι μέσα στα φαβορί του ομίλου, γιατί έχει κάνει πάρα πολύ καλές μεταγραφές. Ο Ιόνιος θα είναι καλή ομάδα, οι Γαργαλιάνοι ξεκίνησαν φιλόδοξα με μεταγραφές που έκαναν. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον ο όμιλος, θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Όποιες ομάδες κρατούν την έδρα τους αλώβητη και δείχνουν μια σταθερότητα, “χτυπώντας” και τα εκτός έδρας ματς, θα κάνουν μια καλή πορεία».

Για τις νεοφώτιστες ομάδες του ομίλου: «Οι ομάδες αυτές έχουν κάνει κινήσεις και δείχνουν μια φιλοδοξία να παίξουν ρόλο στην κατηγορία, οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. Περιμένουμε δύσκολες έδρες, θα είναι δύσκολα για όλες τις ομάδες».

Για τις ακαδημίες του συλλόγου: «Η ομάδα έχει μια αρκετά καλή ακαδημία, έχουμε 150 παιδιά στα Γιάννενα, που είναι και άλλες ομάδες. Έρχονται παιδιά από πίσω. Φέτος κάναμε και στο ανδρικό μια αλλαγή πορείας φέρνοντας αρκετούς παίκτες απ’ τα Γιάννενα, προσπαθούμε, δηλαδή, να περιορίσουμε λίγο τα έξοδα που έχουν να κάνουν με σπίτια, φαγητά και να παίξουμε με τα παιδιά της πόλης, κάτι που θα δώσει και μια διαφορετική δυναμική στην ομάδα και τους φιλάθλους. Αν πετύχει αυτό, μόνο να κερδίσει θα έχει η ομάδα απ’ αυτό το κομμάτι».