Γ. Προδρόμου: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η καρδιά του πολιτισμού»

Η σημασία που έχει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι πολύ μεγάλη. «Είναι η καρδιά του πολιτισμού», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο άσος του ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» Γιάννης Προδρόμου, ο οποίος βλέπει τους αρμόδιους φορείς να έχουν προχωρήσει σε διαχωρισμό των κατηγοριών του μπάσκετ και δεν έψαξαν για μία κοινή λύση, τόσο για το άθλημα, όσο και για τις οικογένειες όσων ζουν αποκλειστικά από το άθλημα. «Ας ελπίσουμε έστω και ετεροχρονισμένα να επανεξεταστεί διαφορετικά το θέμα και να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες χωρίς να υπάρχει κανένας διαχωρισμός», σχολιάζει ο άσος του ναξιώτικου συλλόγου, μιλώντας στο Sportcyclades.gr και τον συνάδελφο Ιωάννη Νοταρά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Προδρόμου:

Καλώς, ή κακώς έχει γίνει ένας διαχωρισμός στο μπάσκετ με την μία πλευρά να είναι οι ομάδες που έχουν αγώνες και προπονήσεις κι από την άλλη όλοι οι υπόλοιποι που απλά κοιτάζουν. Θεωρείς πως αυτό είναι σωστό, ή λάθος;
«Θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει μια κοινή πλεύση όσον αφορά τις κατηγορίες τις Α2, Β’, Γ’ εθνική γιατί σε όλη την Ευρώπη αυτό συμβαίνει!!! Δυστυχώς όμως εδώ δεν εφαρμόστηκε και θα έπρεπε οι αρμόδιοι της πολιτείας όσο και του ΠΣΑΚ να έβρισκαν μια κοινή λύση για όλες τι κατηγορίες καθώς και στην Β’, Γ’ εθνική υπάρχουν οικογένειες που ζουν αποκλειστικά από το μπάσκετ. Ας ελπίσουμε έστω και ετεροχρονισμένα να επανεξεταστεί διαφορετικά το θέμα και να ξεκινήσουν και οι υπόλοιπες κατηγορίες χωρίς να υπάρχει κανένας διαχωρισμός».

Σε ένα πιθανό τετ α τετ με αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις, τι θα τους έλεγες;
«Σε ένα πιθανόν τετ- τετ με του αρμόδιους φορείς θα τους πρότεινα να βρεθεί μια καίρια λύση γιατί όπως αντιλαμβανόμαστε ο κορονοϊός είναι ένα κομμάτι πλέον της ζωής μας. Μια λύση θα ήταν να υπάρξει μια ασφάλιση γενική για όλους τους αθλητές ώστε να μπορούν και αυτοί να εισπράξουν μια βοήθεια από την πολιτεία τώρα που στην ουσία υπολειτουργούν».

Σε ατομικό επίπεδο τι κάνεις για να μπορέσεις να διατηρήσεις το σώμα σου σε όποιο αγωνιστικό επίπεδο μπορείς;
«Εγώ προσωπικά προπονούμαι προσπαθώ να κρατηθώ σε όσο καλύτερη φόρμα και κατάσταση μπορώ!!! Φυσικά πάω και παίζω μπάσκετ όσο το επιτρέπουν τα πρωτόκολλα σε ανοιχτά γήπεδα. Θεωρώ προσωπικά ότι η χρονιά είναι χαμένη και θα πάμε από τον Σεπτέμβριο. Πρέπει να έχουμε υγεία, να προστατευόμαστε και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Όλοι λένε πως η χρονιά είναι χαμένη, θεωρείς πως μπορεί να υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ;
«Σίγουρα υπάρχει φως στο τούνελ αρκεί να θέλουν οι αρμόδιοι να το δουν δεν είναι μόνο η Α1 και Α2. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η καρδιά του πολιτισμού και όσο νωρίτερα το καταλάβουν θα είναι προς όφελος όλων μας».