Γ. Τζιβελέκας: «Είμαστε ομάδα με ποιότητα, αλλά θα παίξουμε και μπασκετικό… ξύλο»

Το «διπλό» της Δάφνης στην Κρήτη επί του ΟΦΗ είναι ένα αποτέλεσμα που έχει διπλό όφελος για την ομάδα, όπως σχολίασε ο πρώτος σκόρερ των Αθηναίων, Γιάννης Τζιβελέκας, μιλώντας στην εκπομπή «Άκου τι έκανες» με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφειρη.

Για τη νίκη επί του ΟΦΗ: «Και αυτή και του ΕΦΑΟΖ είναι διπλές νίκες. Όποια έρχεται είναι διπλή, γιατί μετά παίζουμε μαζί τους στην έδρα μας στον 2ο γύρο. Οπότε πρέπει να βάζουμε ομάδες από κάτω μας για να σωθούμε όσο πιο εύκολα γίνεται».

Για τον φετινό στόχο της Δάφνης: «Η ομάδα βλέπει κάθε Σάββατο το παιχνίδι που έρχεται και είναι πάρα πολύ νωρίς να μιλήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι. Με βάση την εμπειρία μου, θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε στα play-offs και εύκολα, γιατί έχουμε και έμπειρα παιδιά και νέα παιδιά που θέλουν ν’ αποδείξουν και να παίξουν. Σημαντικό ότι κάθε Σάββατο το γήπεδό μας είναι sold-out, από πέρυσι κιόλας, οπότε θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε. Από ‘κει και πέρα, είναι πολύ νωρίς».

Για το επερχόμενο (25/10) ματς με το Παλαιό Φάληρο: «Το Παλαιό Φάληρο είναι πολύ δουλεμένη ομάδα, με νέα παιδιά και παίζουν πάρα πολύ ωραίο μπάσκετ. Πιέζουν πάρα πολύ και το τέμπο τους πάει σε υψηλή ταχύτητα. Εμείς έχουμε κάποια κούραση και κάποια μικροπροβλήματα με κάποιους τραυματισμούς. Όταν έρχεται η μέρα του αγώνα, είναι η μέρα του αγώνα, θα μαζέψουμε τα κομμάτια μας και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για την «ταυτότητα» της ομάδας: «Η ομάδα πιστεύει στη νίκη με όποιον και να παίζει. Υπάρχει ηρεμία, υπάρχουν έμπειρα παιδιά. Παίζουμε πολύ… ξύλο είναι η αλήθεια, αλλά έχουμε και προσωπικότητες. Ο Διονύσης (σ.σ. Μουστόπουλος) έπαιζε με θλάση και έβαλε 16 πόντους. Έχουμε παιδιά που έχουν ποιότητα και έμπειρα και νεαρά. Είμαστε μια ομάδα που όποιος και να μάς κερδίσει θα το κάνει δύσκολα».

Για το επίπεδο της National League 1: «Έχουν βγει πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι καλό. Υπάρχουν παιδιά που είναι νέοι και ηλικιακά και στις κατηγορίες, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει συνέχεια στις εθνικές κατηγορίες. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό. Δεν έχει καμία σχέση η National League 2 με τη National League 1. Για παράδειγμα, ο ΕΦΑΟΖ που έχει 0 νίκες είναι πολύ σοβαρή ομάδα, με καλούς παίκτες. Το σύστημα που έχει αλλάξει φέτος είναι πολύ ενδιαφέρον. Όποιος μπει στα play-offs, πρέπει να είναι έτοιμος τον Μάιο, όχι τώρα».