Δάκρυσε ο μύθος του ελληνικού μπάσκετ…
Στον ουρανό του ΟΑΚΑ η φανέλα με το «4» του Νίκου Γκάλη

Ένας μύθος, ένας θρύλος, μία εμβληματική μορφή δάκρυσε… Είχε συνηθίσει την αποθέωση όταν ήταν εν ενεργεία, όμως τώρα, 29 χρόνια μετά ο μοναδικός Νίκος Γκάλης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ακούγοντας να τον αποθεώνουν οι φίλοι του μπάσκετ στο κλειστό του ΟΑΚΑ. «Νίκος Γκάλης, Νίκος Γκάλης» ακούστηκε ρυθμικά από τους σχεδόν 14000 φίλους του μπάσκετ, που αψήφησαν το γεγονός ότι είμαστε στις αρχές Αυγούστου, αλλά βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να τιμήσουν τον «γκάγκστερ» του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ Νίκο Γκάλη, που είδε τη φανέλα του με το νούμερο «4» ν’ ανεβαίνει στον ουρανό του γηπέδου.

Ο άνθρωπος που άλλαξε το ρου του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού, τιμήθηκε για την προσφορά του αυτή. Η είσοδός του ήταν αποθεωτική και ήταν όλοι εκεί… Παλιοί συμπαίκτες και φίλοι στα επίσημα του γηπέδου για να τιμήσουν τον «Νικ», ενώ η σύζυγός του και η κόρη του δεν θα μπορούσαν να λείπουν απ’ αυτή τη μοναδική βραδιά του μεγάλου άσου.

Το σκηνικό στο ΟΑΚΑ ήταν εντυπωσιακό, με video και φωτογραφίες αφιερωμένες στον Γκάλη, ενώ ένα «ευχαριστούμε για όλα» στα matrix του κλειστού και υπό τους ήχους του… final countdown, το ελληνικό μπάσκετ απένειμε τους τίτλους τιμής που άξιζε κι αξίζει ο κορυφαίος όλων.

Ο Γκάλης πρώτα χαιρέτισε τους παίκτες της Εθνικής Σλοβενίας, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερο εναγκαλισμό με τον Λούκα Ντόντσιτς (και μιλώντας του για κάποια λεπτά παραπάνω από άλλους), ενώ στη συνέχεια χαιρέτησε έναν προς έναν το επιτελείο και τους παίκτες της Εθνικής Ελλάδος. Φυσικά δεν έλλειψε το standing ovation από τον κόσμο, πριν βραβευτεί από τον γενικό γραμματέα της FIBA Ανδρέα Ζαγκλή για την προσφορά του στο άθλημα, αλλά και από τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.

Λίγο πριν αποχωρήσει κι αφού βγήκαν και οι σχετικές αναμνηστικές φωτογραφίες, ο Γκάλης συμμετείχε στο καθιερωμένο «ζντο» των διεθνών πριν ξεκινήσει το φιλικό με τη Σλοβενία, δίνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, την… ευχή τους στους Έλληνες παίκτες.