Δεν έκαναν το ίδιο λάθος κόντρα στην Αργεντινή και τώρα… φουλάρουν για την 9η θέση!

“Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού”, λένε… Κι αυτό φαίνεται ότι το έμαθαν οι πιτσιρικάδες του Γιάννη Κατστρίτη στο σχολείο! Και δεν έκαναν το ίδιο λάθος κόντρα στην Αργεντινή, δεύτερη φορά. Το μάθημα που πήραν μερικά 24ωρα νωρίτερα από τους “γκαούτσος” που τους έκοψε τα πόδια και τους έστειλε πάνω στη Γαλλία, έγινε μάθημα για τους παίκτες της εθνικής εφήβων, που παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι στο παιχνίδι που οδηγούσε στη “μάχη” για την 9η θέση. Και βγάζοντας στο παρκέ πάθος, διάθεση και μπόλικη ενέργεια, πήραν τη νίκη (72-66) επί της Αργεντινής και πλέον καλούνται κόντρα στην Αυστραλία το μεσημέρι της Κυριακής (7/7) να διεκδικήσουν τη νίκη, που θα τους οδηγήσει στην 9η θέση σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Τί να πει κανείς γι’ αυτά τα παιδιά. Που μετά τις ήττες από Ρωσία, Αργεντινή και Γαλλία άκουσαν πολλά σχόλια. Έκλεισαν όμως τα αυτιά τους σε όλα όσα λέγονταν και έκαναν αυτό που έπρεπε. Έσκυψαν το κεφάλι, δούλεψαν σκληρά στις αδυναμίες που είχαν και που τους στέρησαν το δικαίωμα να πάνε πιο ψηλά και έδωσαν τις απαντήσεις τους στο παρκέ. Η Αργεντινή προσπάθησε να παίξει δυνατά (όπως συνηθίζει άλλωστε), όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τις απαντήσεις. Ο Γιώργος Αρνόκουρος ήταν σε ένα ακόμη παιχνίδι μαχητικός κι έδειξε στους αντιπάλους του ότι υπάρχει αντίπαλον δέος στο fysical game. Κι αυτό έδωσε το στίγμα, αλλά και την ώθηση που χρειαζόταν η εθνική μας. Που πήρε τα ηνία (7-13), όμως δεν έδειχνε ότι είχε τη δυναμική να τα διατηρήσει. Οι Αργεντίνοι ισορρόπησαν το ματς (15-13), αλλά δεν μπόρεσαν ούτε κι εκείνοι να γείρουν την πλάστιγγα για τα καλά υπέρ τους.

Η ελληνική ομάδα έτρεξε ένα σερί 7-0 και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου βρέθηκαν στο 35-44. Οι Αρνόκουρος και Ρογκαβόπουλος “φορτώθηκαν” με φάουλ, γεγονός που άλλαξε εν μέρει τις ισορροπίες και επέτρεψε στην Αργεντινή να πλησιάσει (44-46). Όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φρόντισε με όπλο του την άμυνα να ξεφύγει εκ νέου (48-55) και να “χτίσει” μία διψήφια διαφορά στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (50-63). Όμως όπως και στο παιχνίδι των ομίλων κόντρα στην Αργεντινή, αυτή η διαφορά χάθηκε. Κάποια λάθη, ορισμένες αδράνειες και μερικές κακές επιλογές στην επίθεση, μετέτρεψαν το παιχνίδι σε ντέρμπι (62-65). Ο Καστρίτης με το τάιμ άουτ που πήρε, ηρέμησε τους παίκτες του και δύο “καυτά” τρίποντα από τους Αρσενόπουλο (62-68) και Χουγκάζ (65-71), έγειραν την πλάστιγγα της νίκης για τα καλά υπέρ της ελληνικής ομάδας. Που έφτασε στο τελικό 66-72, που την οδηγεί κόντρα στην Αυστραλία και στη “μάχη” για τις θέσεις 9-10 το μεσημέρι της Κυριακής (7/7).

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 35-37, 48-55, 66-72
ΕΛΛΑΔΑ (Καστρίτης): Σωτηρίου 7, Κολοβέρος 5, Χουγκάζ 5, Ρογκαβόπουλος 11, Χατζηδάκης 5, Αρσενόπουλος 14, Βουλγαρόπουλος 2, Αρνόκουρος 14, Σανδραμάνης 5, Καράμπελας 4