Δεν θα συμμετάσχει στο τουρνουά Adidas Next Generation ο Προμηθέας

Ο “συναγερμός” που συνεχίζει να σημαίνει ελέω του Covid 19 όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, οδήγησε τους ιθύνοντες τον Προμηθέα Πάτρας στην απόφαση να ματαιωθεί η συμμετοχή της ομάδας under 18 στο μεγάλο τουρνουά Adidas Next Generation στην Κωνσταντινούπολη. Η ομάδα θα συμμετείχε σε μία σειρά αγώνων, με αντιπάλους τις αντίστοιχες ηλικιακά ομάδες των Ρεάλ Μαδρίτης, Ζαλγκίρις Κάουνας και Τόφας Μπούρσα.

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
“Η διοίκηση του Α.Σ.Π. Προμηθέα είναι στην δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως η συμμετοχή της εφηβικής ομάδας στο τουρνουά Adidas Next Generation, που διοργανώνει η Euroleague για τις κορυφαίες ομάδες under 18, ματαιώνεται λόγω ασάφειας στα αποτελέσματα κάποιων τεστ Covid-19 που διενεργήθηκαν πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Κωνσταντινούπολη, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο. Ακολούθησαν επαναληπτικά τεστ τα οποία έδειξαν ότι δεν υπάρχει θετικό κρούσμα τελικά. Κατόπιν αυτών των εξελίξεων η διοίκηση βάζοντας σε προτεραιότητα την υγεία των αθλητών και των οικογενειών τους, προτίμησε να μην ρισκάρει να ταξιδέψει η αποστολή εκτός συνόρων”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός Αθανάσιος Μπαζίνας αποτελούσε έναν από τους παίκτες που είχαν… τσεκαριστεί από την διοργανώτρια αρχή για να στραφούν τα βλέμματα πάνω του σ’ αυτό το τουρνουά! Ο άσος του Προμηθέα έχει άφησε πολλές θετικές εικόνες με την αγωνιστική του παρουσία και τα στατιστικά του κι είναι ο ένας από τους οκτώ παίκτες που έχει στη συγκεκριμένη λίστα η Euroleague για παίκτες στους οποίους θα πρέπει να τσεκάρουν όσοι παρακολουθούν το τουρνουά. Πέραν του Μπαζίνα ειδική αναφορά γίνεται και στους Nicola Giordano της Stellazzura Rome, Ugnius Jarusevicius της Zalgiris Kaunas, Gustav Knudsen της Casademont Zaragoza, Jakub Necas της Basket Brno, Batin Tuna της Tofas Bursa, Koralp Turk της Anadolu Efes Istanbul και Tristan Vukcevic της Real Madrid.