Η Αργεντινή είναι απλά πολύ σκληρή για να πεθάνει! Ο Λούις Σκόλα έβαλε 28 πόντους και οδήγησε τους “γκαούτσος” στη νίκη επί του Καναδά με 73-67, η οποία ισοδυναμεί με πρόκριση στους “4” του παναμερικανικού πρωταθλήματος και παράλληλα σε μία θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην Ισπανία το 2014.

Στην τετράδα του Παναμερικανικού πρωταθλήματος προκρίθηκε και η Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία επικράτησε της αδιάφορης Ουρουγουάης με 86-78 (Μαρτίνεζ 17π., 10ρ. – Μπατίστα 21π., 13ρ.), ενώ μετά το συνδυασμό αυτών των αποτελεσμάτων προκρίθηκε και το Μεξικό (που παίζει σε λίγη ώρα με το Πουέρτο Ρίκο), αφήνοντας εκτός συνέχειας τη διοργανώτρια Βενεζουέλα.

Εκτός τετράδας έμειναν φυσικά και οι Καναδοί των ΝΒΑers Τρίσταν Τόμπσον, Αντριου Νίκολσον, Κόρι Τζόζεφ, Τζόελ Αντονι, οι οποίοι ελπίζουν πια μόνο σε μία από τις wild cards που θα μοιράσει του χρόνου η FIBA για να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αλλες 12 απέμειναν για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Πλέον γνωρίζουμε τις 14 από τις 24 ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Αυτές είναι η διοργανώτρια Ισπανία, η κάτοχος του τίτλου ομάδα των ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία, η Ανγκόλα, η Αίγυπτος και η Σενεγάλη από την Αφρική, το Ιράν, οι Φιλιππίνες και η Κορέα από την Ασία, το Πουέρτο Ρίκο, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αργεντινή και το Μεξικό από την Αμερική. Οι έξι από τις υπόλοιπες 12 θέσεις θα καλυφθούν από τις έξι πρώτες ομάδες του Ευρωμπάσκετ (επτά εάν είναι μέσα στην πρώτη εξάδα και η Ισπανία) και οι άλλες τέσσερις από τις wild cards που θα μοιράσει η FIBA.