Δεύτερος ξένος για τον Ερμή, πήρε Καουφμάνις

Μία ακόμα μεταγραφή, τη δεύτερη, προχώρησε ο Ερμής Σχηματαρίου, αποκτώντας τον 32χρονο Janis Kaufmanis. Ο έμπειρος γκαρντ την περασμένη χρονιά αγωνιζόταν στο λετινικό πρωτάθλημα και τη Valmiera έχοντας 15,8 πόντους και 3,4 ασίστ μέσο όρο.

Η ανακοίνωση:
«Ο Ερμής Σχηματαρίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάνις Καουφμάνις. Ο 32χρονος γκαρντ θα αποτελέσει παίκτης της ομάδας μας, ενισχύοντας την περιφέρεια στη νέα αγωνιστική περίοδο της Α2 Ανδρών. Ο Καουφμάνις κατάγεται από τη Λετονία, με την οποία είναι διεθνής και έχει αγωνιστεί τόσο στο πρωτάθλημα της πατρίδας του όσο και σε Εσθονία (με τη Καλέβ), Ισπανία (Λέιδα). Το καμάρι της Βοιωτίας θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό της καριέρας του εκτός Λετονίας.

Την περασμένη σεζόν μέτρησε 15.8 πόντους, 3.4 ασίστ και 3.1 ριμπάουντ ανά μέσο όρο με τη Βαλμιέρα, ενώ έχει αναδειχθεί δις πρωταθλητής στη Λετονία και μία φορά στη Εσθονια . Στην καριέρα του, έχει προσθέσει παραστάσεις και από τη διοργάνωση του Euro Cup και αναμένεται να προσθέσει ιδιαίτερη εμπειρία στο σύλλογό μας.
Γιάνις, καλώς ήρθες στην ομάδα μας!».