Δημάκος: «Ελπίζουμε για την άνοδο»

psaropoulos-dimakosΚορυφή στο πρωτάθλημα της Α2 «πάτησε» του Ψυχικό, μετά τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας. Κορυφαίος για τους νικητές, ήταν ο Γιάννης Δημακός, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους (2/2 1π. – 7/9 2π. – 3/5 3π.), μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Ο 24χρονος γκαρντ, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr), για την ανανεωμένη ομάδα του Ψυχικού και το εφετινό πρωτάθλημα, τη νίκη επί της Δόξας Λευκάδας, τους στόχους, ενώ αναφέρθηκε και στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής απέναντι στο Λαύριο.

Γιάννη, έκανες εκπληκτικό παιχνίδι κόντρα στη Δόξα Λευκάδας. Θεωρείς ότι σημαντικό ρόλο στη νίκη, έπαιξε το εντυπωσιακό ξεκίνημα που κάνατε;

«Το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σίγουρα το ξεκίνημα έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Ανέβηκε η ψυχολογία μας και μας βοήθησε στη συνέχεια να φθάσουμε στη νίκη».

Πέρυσι το Ψυχικό, ξεκίνησε με στόχο την άνοδο και έκανε πολύ καλό πρώτο γύρο. Όμως στον δεύτερο γύρο τα πράγματα άλλαξαν και τελικά δεν κατέφερε να πάρει το εισιτήριο για την Α1. Εφέτος έχει βάλει και πάλι ως στόχο τις θέσεις που οδηγούν στα μεγάλα σαλόνια;

«Έχουμε πολύ καλό ρόστερ και έχουμε βάλει ως στόχο να πρωταγωνιστήσουμε. Ελπίζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος, να είμαστε η μία από τις δύο ομάδες, που θα πάρουν το εισιτήριο της ανόδου».

Ποια είναι τα δυνατά σημεία του Ψυχικού και ποιες ομάδες θεωρείς, ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο;

«Θεωρώ ότι το πιο δυνατό μας σημείο, είναι η περιφερειακή άμυνα. Πιστεύω, οι ομάδες που θα διεκδικήσουν στο τέλος την άνοδο, είναι η Καβάλα, η Τρίπολη, ο Εθνικός κι εμείς».

Τώρα έχετε το ντέρμπι με το Λαύριο. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

«Σίγουρα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Χρειάζεται συγκέντρωση και στα 40 λεπτά. Θεωρώ όμως, ότι το παιχνίδι θα κριθεί στην επίθεση».