diamantakosΟ Γιώργος Διαμαντάκος και ο Δημήτρης Σιόλογκας μίλησαν για τον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών απέναντι στην Κροατία. 

Ο Γιώργος Διαμαντάκος σχολίασε: «Είναι σημαντικό που κερδίσαμε τη Σλοβενία και πλέον αντιμετωπίζουμε την Κροατία, μια χώρα με παράδοση στο μπάσκετ και μετάλλια στο ιστορικό της. Αν παρουσιαστούμε με την ίδια συγκέντρωση και διάθεση με το προηγούμενο παιχνίδι, θα έχουμε μια καλή εμφάνιση. Θα μελετήσουμε καλά τους αντιπάλους μας μέχρι τον αγώνα και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι.

Η ομάδα μας στα παιχνίδια της δεύτερης φάσης εμφανίστηκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση και πάθος, ενώ με τη βοήθεια του κόσμου, τον οποίο ευχαριστούμε, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και πήρε τα αποτελέσματα που ήθελε. Ο κόσμος είναι καταλυτικός παράγοντας και περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη σε ένα ακόμη πιο σκληρό παιχνίδι την Παρασκευή. Αν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του προπονητή μας και το αγωνιστικό πλάνο πιστεύω πως θα καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα». 

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Σιόλογκας ανέφερε: «Σίγουρα δεν αρχίσαμε καλά στη διοργάνωση, η ομάδα ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο, αλλά προσπαθήσαμε μέσα από τις οδηγίες των προπονητών μας και τις προπονήσεις να βρούμε τα πατήματά μας και να βρεθούμε. Υπήρχε η ιστορία με τα παιδιά του Ολυμπιακού, είχαμε την ατυχία με τον Ιωάννη που μέχρι στιγμής δεν μας έχει στοιχίσει, αλλά παίζουμε και γι’ αυτόν και η απουσία του μας έχει πεισμώσει. Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, αρχίζοντας από τον αγώνα της Παρασκευής.

Το κλειδί είναι πάντα η άμυνα και το πόσο συγκεντρωμένοι θα μπούμε στον αγώνα. Αυτό που μας προβλημάτιζε ήταν η συγκέντρωση, αλλά σε αυτό το κομμάτι βελτιωθήκαμε αισθητά και καταφέραμε να κερδίσουμε καθαρά. Η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική, μακάρι να γέμιζε το γήπεδο σε κάθε μας. Μας δίνουν πολλή δύναμη. Πλέον για μας δεν υπάρχει άγχος, είμαστε πολύ πιο σίγουροι για τους εαυτούς μας, δεν φοβόμαστε κανέναν και θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά για τον προημιτελικό με την Κροατία.