Διαχωρισμός ρόλων, απλά, όμορφα και… διδακτικά από τον “Σάμπας”!

Ένα από τα είδωλα των παιδικών του χρόνων το έβλεπε μπροστά του… Και όχι μόνο το έβλεπε, αλλά θα είχε και την ευτυχία να συνεργαστεί μαζί του!!! Αλήθεια, πόσοι έχουν αυτή την ευτυχή συγκυρία στη ζωή τους… Ο Γιώργος Κετσελίδης το έζησε αυτό και δεν κρύβει ότι στην πρώτη του συνάντηση με τον Άρβιντας Σαμπόνις, σκέφτηκε ακόμη και να του ζητήσει αυτόγραφο! Δεν το ζήτησε, δεν το πήρε, αλλά κέρδισε πολλά από τον “Σάμπας”, με κορυφαίο – ίσως – όλων αυτών, τον τρόπο που βλέπει το μπάσκετ και πολύ περισσότερο πώς διαχωρίζει τους ρόλους στην ομάδα…

“Κύριε Σαμπόνις, να σας ρωτήσω κάτι;”.
“Ό,τι θέλεις”, μου απαντά.
Του λέω πως “… αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι κάθεται δίπλα μου ένας θεός του μπάσκετ.
Θεωρώ πως είστε ένας από τους καλύτερους παίκτες την ιστορία. Είμαι εδώ στο Κάουνας και συνεργαζόμαστε περίπου τρεις μήνες. Δεν μου έχετε μιλήσει ούτε μία φορά για μπάσκετ”.

Ο “Σάμπας” παίρνει για άλλη μία φορά αυτό το αρχοντικό και μεγαλοπρεπές ύφος του και μου λέει: “Κόουτς, άκουσε να δεις…
Η δική μου δουλειά στη Ζαλγκίρις είναι να είμαι αντιπρόεδρος.
Είμαι εκείνος που έχει το ρόλο να βρίσκει χορηγούς, να βρίσκει χρήματα, ώστε να κάνεις εσύ καλά τη δουλειά σου, που είναι το μπάσκετ.
Αν μπλεχτώ εγώ στη δική σου δουλειά ή μπλεχτείς εσύ στη δική μου και αν σταματήσουμε να έχουμε ξεκάθαρες αρμοδιότητες, αυτό το επιχείρημα θα αποτύχει…”.

Διαβάστε όλη την ιστορία στο athletestores.gr