«Δικαιούμαστε να είμαστε πικραμένοι»

foinikas-larissas_logoΕπειτα από παρουσία δύο χρόνων, ο Κωνσταντίνος Σαριμπαλίδης αποτελεί παρελθόν από τον Φοίνικα Λάρισας, ο οποίος εξέδωσε μάλιστα σχετική ανακοίνωση προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους της απομάκρυνσης.

Αναλυτικά τα όσα υποστηρίζει ο σύλλογος της Λάρισας:

«Ομολογούμε πως η απόφαση ήταν δύσκολη, καθώς το ΔΣ θεώρησε και θεωρεί, ασχέτως της απόφασης που ελήφθη, πως υπήρχε ηθική υποχρέωση του παίκτη να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα συνέχισης της συνεργασίας του με το σωματείο προ της ανακοίνωσης της απόφασής του για αποχώρηση, κάτι το οποίο δεν έκανε ποτέ, αντιθέτως ζήτησε να αποχωρήσει χωρίς καν να ακούσει την πρότασή της ομάδος μας.

Η συμπεριφορά και αντιμετώπιση του σωματείου -τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία- ήταν και είναι τέτοια απέναντι σε όλους τους παίκτες, χωρίς καμία οφειλή και καθυστέρηση σε οικονομικό επίπεδο, δημιουργία συνθηκών τέτοιων ώστε να αφοσιώνεται ο κάθε παίκτης στο έργο του, στήριξη και εκτός πλαισίων ομάδος σε οτιδήποτε χρειαστεί ο καθένας, ώστε τουλάχιστον να κερδίζουμε το δικαίωμα να μας αντιμετωπίζουν με ειλικρίνεια.

Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του και τα αποτελέσματά τους, για τον απλούστατο λόγο πως ο ίδιος τα πιστώνεται ή τα χρεώνεται είτε θετικά είτε αρνητικά. Ο Φοίνικας έχει χαράξει μια πορεία, την οποία θα ακολουθήσει απαρέγκλιτα, χωρίς να “χαριστεί” σε κανέναν και σε καμία περίπτωση, αλλά και χωρίς να υποχωρήσει για κανέναν, αφού το μόνο αδιαπραγμάτευτο για εμάς είναι οι αρχές της τιμής και του λόγου. Τρανή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η απόφαση μας για την αποδέσμευση ενός παίκτη, από τον οποίο δικαιούμαστε να είμαστε πικραμένοι.

Η ομάδα μας, διατηρώντας το βασικό της κορμό, συνεχίζει πολύ πιο δυνατή από πέρυσι με σκοπό να πρωταγωνιστήσει και φέτος στις νέες της υποχρεώσεις στο ανώτερο επίπεδο που βρίσκεται πλέον, με μόνο σκοπό να ξαναοδηγήσουμε το Λαρισαϊκό Μπάσκετ στο ανώτατο επίπεδο».