Δυνατή κόντρα στον Παλαμά αγωνία σε πολλά επίπεδα

ball-periergiΤο ντέρμπι ανάμεσα στους Τιτάνες Παλαμά και τους Διόσκουρους είναι αυτό που ξεχωρίζει στο μενού της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Τα τελευταία δύο αποτελέσματα δεν ήταν και τα καλύτερα για την ομάδα της Κοζάνης και μια νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο σίγουρα θα την βοηθήσει να ανατρέψει κάπως το σκηνικό αλλά και τη ψυχολογία υπέρ της. Αντίθετα το σωματείο του Παλαμά προέρχεται από ένα σημαντικό σερί οχτώ νικών και έτσι θέλει να συνεχίσει, ιδίως στην έδρα του, προκειμένου να μην δώσει δικαίωμα στους αντιπάλους του να ελπίζουν για τη δεύτερη θέση. Στον αγώνα του πρώτου γύρου πάντως μεγάλοι νικητές ήταν οι Διόσκουροι με 61-60.

Ο Φοίνικας Λάρισας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να σκεφτεί ενδεχόμενη απώλεια της νίκης στον αγώνα με τη Μελίκη κάτι που θα σημαίνει ότι κινδυνεύει, είτε να αποκτήσει «συγκάτοικο» είτε να χάσει και την κορυφή(η ομάδα του Παλαμά έχει δια την ώρα το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας). Η Βόνιτσα φιλοδοξεί για την κατάκτηση της 12ης νίκης απέναντι στη μαχητική Καστοριά που έχει ως μεγάλο κίνητρο τη παραμονή της στη κατηγορία, κάτι για το οποίο παλεύει και η ΑΕΛ που φιλοξενείται μέσα στον ουραγό Αριστοτέλη Φλώρινας.

Την ίδια «μάχη» μ’ έναν βαθμό όμως παραπάνω, δίνει και ο Αστέρας Λάρισας ο οποίος έχει πάντως αρκετά δύσκολο έργο αφού θα βρει απέναντι του τον επικίνδυνο και φέτος Πρωτέα Γρεβενών ενώ πιο βατή αποστολή αναμένεται να έχει η Μεταμόρφωση Βόλου κόντρα στη Μακαμπή.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Μεταμόρφωση Βόλου – Μακαμπή (Β. Παρασεκευόπουλου., 18:00)
Βόνιτσα – Καστοριά (ΔΑΚ Βόιτσας, 18:00)
Φοίνικας Λάρισας – Μελίκη (Αγ. Θωμά, 18:00)
Αστέρας Λάρισας – Πρωτέας Γρεβενών (Αλκαζάρ, 18:00)
Τιτάνες Παλαμά – Διόσκουροι Κοζάνης (Παλαμά, 18:00)
Αριστοτέλης Φλώρινας – ΑΕΛ (Φλώρινας, 18:00)