Νέο «αίμα» προσθέτει στο δυναμικό του ο Έσπερος Καλλιθέας, φροντίζοντας μάλιστα να δώσει… χώρο σε δύο διεθνείς! Ο λόγος για τους 18χρονους διεθνείς με την εθνική εφήβων Νίκο Τσολάκη και Άγγελο Οικονομίδη, οι οποίοι φόρεσαν τα «μπλε» του καλλιθεάτικου συλλόγου και μίλησαν για το νέο τους αυτό σταθμό στην μπασκετική τους καριέρα.

«Θέλω και εγώ να ενισχύσω την προσπάθεια που θα κάνει ο Έσπερος με νέα παιδιά και βέβαια έπαιξε ρόλο στην απόφαση μου η παρουσία του κόουτς Περικλή Ταυρόπουλου στον πάγκο του. Ελπίζω να βοηθήσω τον Έσπερο να πετύχει τους στόχους του, εκπληρώνοντας και εγώ τους δικούς μου», τόνισε ο Νίκος Τσολάκης που ξεκίνησε μπάσκετ στον ΓΣ Μεσσήνης, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του, που έπαιξε και εκείνος μπάσκετ μέχρι και την Γ Εθνική. Ο Νίκος Τσολάκης έχει ύψος 2.02, παίζει σέντερ και αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό, στον οποίο πήρε μεταγραφή σε ηλικία 14 ετών από τον ΓΣ Μεσσήνης, ως ένα από τα μεγάλα ταλέντα στις μικρές ηλικίες. Έχει παίξει σε όλες τις εθνικές ομάδες των μικρών ηλικιών, ξεκινώντας από την εθνική παμπαίδων.

«Στην αρχή έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά δεν μου άρεσε που δεν έπαιρνα πάσες και έτσι άρχισα μπάσκετ στο Ξυλόκαστρο, χωρίς να έχω οικογενειακή παράδοση στο σπορ αυτό” μας είπε ο Οικονομίδης που έκανε όπως και ο Τσολάκης την πρώτη του προπόνηση με τον Έσπερο, πολύ χαρούμενος που άκουγε στο παρκέ τις οδηγίες του Περικλή Ταυρόπουλου», τόνισε από την πλευρά του ο Άγγελος Οικονομίδης που με ύψος 1.93 ξεκίνησε μπάσκετ στον ΑΟ Ξυλόκαστρου, σε επίπεδο παμπαίδων πήγε στην PAO BC academy, και στη συνέχεια στην Τριπλή Κορώνα και από το 2018 βρισκόταν στον Προμηθέα Πάτρας. Στις ελεύθερες ώρες του αποκάλυψε ότι του αρέσει το ψάρεμα με τον πατέρα του!