Δύο προτάσεις για τη βιωσιμότητα του Ηρακλή

Η προσπάθεια εύρεσης λύσης για τη λειτουργία του τμήματος μπάσκετ στον Ηρακλή συνεχίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη που έγινε την Τετάρτη. Στο πλαίσιο αυτής ακούστηκαν δύο προτάσεις από τον Νίκο Αγγέλου και τον Χρήστο Χρηστίδη, οι οποίες θα κατατεθούν εγγράφως μέχρι την Παρασκευή και την επόμενη εβδομάδα θα παρθεί η τελική απόφαση για το πως θα πορευτεί ο “γηραιός”.

Η πρόταση του Νίκου Αγγέλου:

«Εκπροσωπόντας μια μικρή ομάδα οκτώ Ηρακληδέων, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι αυτή τη στιγμή το μόνο άθλημα που μπορεί να λειτουργήσει είναι το ποδόσφαιρο, το δεύτερο το βόλεϊ και πρέπει να λειτουργήσει και το μπάσκετ. Πρέπει να λειτουργήσει σε ένα πενταετές πλάνο, να χτιστεί σιγά – σιγά να αποκτήσει γερές βάσεις και να επιστρέψει στην Α1. Η κληρονομιά είναι δύσκολη, αλλά η δική μας πρόταση προϋποθέτει την αυτονόμηση του τμήματος από τον ΓΣ.

Οι άνθρωποι που θέλουμε να ασχοληθούμε με το τμήμα είναι π.χ., ο Παντελής Παπαϊωακείμ, ο Ηρακλής Σπανός και άλλοι. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα δουλέψουμε να φτιάξουμε την ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Αύριο θα καταθέσουμε το πενταετές πλάνο στον ΓΣ. Η ομάδα είναι αποφασισμένη και όλοι αυτοί που την απαρτίζουν είναι γνώστες του χώρου».

Η πρόταση του Χρήστου Χρηστίδη:

«Ήρθα σε λίγο δύσκολες ώρες για τον σύλλογο, όταν η ομάδα είχε πέντε ήττες. Να είστε σίγουρο όμως ότι χτύπησα πολλές πόρτες για να με βοηθήσουν και δεν ήρθε κανένας. Παρ’ όλα αυτά επειδή δεν ήθελα να αφήσω έτσι τον σύλλογο πήρα την πρωτοβουλία να βοηθήσω την ομάδα. Η προσπάθεια που έγινε ήταν τεράστια και αυτό γιατί συναντήσαμε πάρα πολλά προβλήματα και έξω και μέσα από την ομάδα.

Εδώ γνώρισα τους πάντες και όποιοι ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν μ’ αυτούς είμαι και μαζί. Υπήρχαν άνθρωποι που πίστεψαν τον Ηρακλή, στήσαμε με ιδρώτα τα πάντα και στο ανδρικό και στο γυναικείο τμήμα και παρά τις προσπάθειες που έγιναν καταφέραμε να σώσουμε τον σύλλογο έστω και στην Β’. Τα πράγματα ασφαλώς και δεν είναι εύκολα με δεδομένα τα προβλήματα του ΓΣ, παρ’ όλα αυτά με την πείρα και την τεχνογνωσία μου κατάφερα να φτιάξω μια ομάδα.

Δεν έπρεπε να αφήσουμε τον σύλλογο στο έλεος του Θεού. Γι’ αυτό και θέλω να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Υπάρχουν τρόποι για να δημιουργήσουμε κάτι καλό. Έχω τη δύναμη και μπορώ να πω ότι του χρόνου μπορούμε να φτάσουμε στην άνοδο. Αρκεί να ενωθούμε. Το μπάτζετ σε γενικές γραμμές το καλύπτουμε από μόνοι. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όταν ο Ηρακληδέας θα δει ότι γίνεται σωστή δουλειά θα έρθει κοντά μας».

Πηγή: bluearena.gr