«Δώσε πάσα ένα βιβλίο», προτρέπει ο ΓΑΣ Εύνικος!

Την Παγκόσμια ημέρα βιβλίου, την 23η Απριλίου επέλεξε ο ΓΑΣ Εύνικος για να ορίσει ως αφετηρία της λειτουργίας της ανταλλακτικής Αθλητικής βιβλιοθήκης του συλλόγου. Με μότο «Δώσε Πάσα ένα βιβλίο!», οι διοικούντες τον σύλλογο, μετά από μακρά προσπάθεια, αλλά και με πολύ περισσότερη υπομονή λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε (και συνεχίζει να δημιουργεί) ο Covid-19, ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες εργασίες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κλειστό γυμναστήριο και πλέον όσοι θέλουν να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης, δεν έχουν παρά να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους στο email: evnikosbasket@gmail.com.

Όπως τονίζει με την ανακοίνωση του ο Εύνικος «… με την λειτουργία της Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης Εύνικος, εκτός των άλλων, θα δοθεί η δυνατότητα στους γονείς των αθλητών να μην παραβρίσκονται στην εξέδρα κατά την διάρκεια της προπόνησης. Επίσης, θα δίνονται μέσω χορηγικών δωρεών εξειδικευμένα και ενδιαφέροντα βιβλία σε κάθε τμήμα του συλλόγου και μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα θα τοποθετούνται στην βιβλιοθήκη για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Προγραμματίζεται επίσης να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων που θα έχουν άμεση σχέση με τα καλαθοσφαιρικά και όχι μόνο ενδιαφέροντα όλων των ενδιαφερόμενων μερών στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης του ΓΑΣ Εύνικος.

Την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Εύνικος, θα μπορούν να την επισκέπτονται οι καλαθοσφαιρίστριες και οι καλαθοσφαιριστές του συλλόγου, οι γονείς τους, οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι χορηγοί, οι εργαζόμενοι και φυσικά οποιοσδήποτε άλλος φίλος του συλλόγου.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη Εύνικος στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κλειστό γυμναστήριο επί της οδού Διονύσου 17 στην Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής, η οποία παραχωρήθηκε από τον Αθλητικό και Πολιτιστικό οργανισμού ΝΠΔΔ Η Πάρνηθα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά!».

Τώρα όσον αφορά το στόχο της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης “Εύνικος” – “Δώσε πάσα ένα βιβλίο” έχει «… την ανάγνωση των βιβλίων της ή και την ανταλλαγής τους. Προσφέρει δωρεάν ανάγνωση από τα παλιά βιβλία που μπορεί να διαθέσει κάποιος ή τα βιβλία που έχει ήδη διαβάσει και θέλει να τα μοιραστεί με άλλους.

Ιδιαίτερος στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προσφορά της δυνατότητας σε όποια και όποιον επιθυμεί να γνωρίσει και να ταξιδεύσει στο θαυμαστό κόσμο του αθλητισμού μέσα από διάφορες οπτικές ενός βιβλίου, όπως αυτή του αθλητή, του προπονητή, του φιλάθλου, του παιδαγωγού, του εκπαιδευτή, του εθελοντή, του παράγοντα, του δημοσιογράφου, της ομάδας, της ιστορίας, της κοινωνίας, του συγγραφέα και της ανθρώπινης ανάπτυξης γενικότερα.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι εντελώς ελεύθερη, δεν έχει επιστάτη, ενώ η επιβίωσή της επαφίεται στη συνεισφορά των ατόμων που την επισκέπτονται. Η λειτουργία της βασίζεται στην τήρηση ενός απλού βασικού κανόνα: Αφήνεις ένα βιβλίο και εάν επιθυμείς παίρνεις ένα άλλο της αρεσκείας σου, χωρίς άλλη διαδικασία, συνδρομή ή εγγραφή.

Μπορείτε να πάρετε το ειδικό αυτοκόλλητο που θα βρείτε στο χώρο της βιβλιοθήκης, να το κολλήσετε στο βιβλίο που επιθυμείτε να προσφέρετε και να δώσετε έτσι την δική σας πάσα, με την συνεισφορά σας στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη “Εύνικος”.

Χαρίστε, δανειστείτε, ανταλλάξτε, προτείνετε ένα βιβλίο και αφήστε το να ταξιδέψει στους αθλητές, στις αθλήτριες, τους γονείς, τους εθελοντές και τους φιλάθλους του συλλόγου μας. Και που ξέρετε, κάποια μέρα μπορεί να το ξαναβρείτε μπροστά σας μετά από πολλές αναγνώσεις!».