Δ. Αγγελόπουλος: “Η ομοσπονδία χρειάζεται διοίκηση δίχως απόλυτη εξουσία, αλλά συνεργασίας και με προσωπικότητες”

“Η επόμενη μέρα της ΕΟΚ θα είναι δραματική, εάν δεν υπάρχει μία διοίκηση δίχως απόλυτη εξουσία, αλλά με συνεργασίες μεταξύ τόσο των υποψηφίων που “κατεβαίνουν” στις εκλογές, αλλά και από προσωπικότητες του ελληνικού μπάσκετ”. Αυτό υποστήριξε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Αγγελόπουλος, που έχει θέσει υποψηφιότητα ως αυτόνομος στης επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ. Ο διοικητικός ηγέτης του Ίκαρου Καλλιθέας μίλησε στον Over FM 104.9 κι αναφέρθηκε τόσο στο δικό του μεγάλο πλάνο με τη δημιουργία των 100 γηπέδων σε όλη τη χώρα, όσο και για την απόφασή του να άρει τη στήριξή του στον Βαγγέλη Λιόλιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος:

Για την επιλογή του να μη στηρίξει τον Βαγγέλη Λιόλιο στις εκλογές της ΕΟΚ:
“Ο λόγος που πήγα με τον Βαγγέλη Λιόλιο, κυρίως επειδή αγαπάμε το μπάσκετ και επειδή έχουμε κοινές απόψεις στο θέμα των υποδομών. Φυσικά δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι κάποιος στο αξιακό του σύστημα, κάποιος που ασχολείται με το μπάσκετ, μπορεί να δείχνει τόση αδιαφορία. Έχω τεράστια ανησυχία για την επόμενη μέρα. Ευχής έργων ήταν που έγινε αυτή η αναβολή. Θα μιλήσουμε πραγματικά για το πόσο κινδυνεύει το ελληνικό μπάσκετ από έναν τον άνθρωπο που βάζει το εγώ του πάνω από οποιαδήποτε αξία της ζωής. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο γραφείο μου, τους εξήγησε ότι δεν μπορώ να κατέβω λόγω φόρτου εργασίας. Ούτε θέλω να είμαι ένας άνθρωπος που να μην πηγαίνει στην ΕΟΚ ή να απέχει από τα δρώμενα και να αποφασίζουν άλλοι για αυτόν!
Σε μια εβδομάδα τον πήρα τηλέφωνο. Από τον τόνο της φωνής του κατάλαβα ότι δεν ήθελε να κατέβω μαζί του. Ήθελε απλά να τον στηρίξω μέσα από τις γνωριμίες μου, τις οποίες χρησιμοποίησα. Έβλεπα ότι ήμουν ο μόνος που δεν είχε ανακοινωθεί από την παράταξή του. Έκανα μια συνάντηση μαζί του, στο γραφεί του, όπου του μίλησα έξω από τα δόντια. Την προηγούμενη είχε πάει σε μια συνάντηση με έναν κοινό μας φίλο και του είχε πει πώς ο Αγγελόπουλος, μετά από αυτά που είπε για τα γήπεδα, είναι τελειωμένος. Την επομένη ημέρα κάναμε συνάντηση. Θα ήταν όλα καλά, αρκεί να μην μιλούσα, να μην έλεγα τίποτα!”

Για το πρόγραμμα “παρόν” που προβλέπει τη δημιουργία 100 γηπέδων σε όλη την Ελλάδα:

“Ο βασικός του σκοπός ήταν να με αποδομήσει. Είχα ένα πρόγραμμα που ήθελα να αφήσω κάτι. Το είχα χρόνια. Θα ήταν το τέλος μιας παραγοντικής καριέρας. Ήθελα να αφήσω κάτι. Ένα σπάνιο σχέδιο. Ένα από τους λόγους που ήρθαμε σε συνεργασία ήταν τα γήπεδα. Ήθελα να κάνω μια πανελλήνια – πανευρωπαϊκή ακαδημία. Δεν ήταν κάτι που ήταν σε αντίθεση με το δικό του πρόγραμμα. Εγώ να μην λέω τίποτα για τα γήπεδα, ενώ ο κ. Ζεϊμπέκης να λέει. Να μην μπορεί να υπάρξει και δεύτερο θύμα στην παράταση και το πρώτο πώς ήθελε (σ.σ.: ο Λιόλιος) να με αποδομήσει. Να τον στηρίξω αλλά να μην κατέβω. Μου το είπε προσχηματικά και αναστατώθηκε όταν του είπα πώς θα κατέβω, ως ανεξάρτητος, στις εκλογές. Το πρόγραμμα “παρόν” προχωράει κανονικά. Ειδικά το γήπεδο του Φαλήρου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, στις τελικές μελέτες. Τόλμησα να του πω ότι τα “μπαλόνια” να γίνουν στις Κάτω Βρυσούλες Βέροιας, δεν μπορούν να γίνουν στους δήμους, να απαιτήσει η ΕΟΚ στους δημάρχους να ανήκουν τα γήπεδα στην ΕΟΚ. Αυτά είναι ανοικτά γήπεδα. Μόνο με αυθαίρετο τρόπο μπορούν να τα κλείσουν. Πώς, λοιπόν, λένε όπως είπε ο κ. Ζεϊμπέκης πώς θα βάλουν πάτωμα; Ούτε μεταξύ τους δεν ξέρουν να συνεννοηθούν!”

Για την επόμενη ημέρα στην ομοσπονδία, που απαιτείται αλλαγή σκέψης και όχι μόνο προσώπων:

“Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα Βασιλακόπουλος της τελευταίας τετραετίας είναι ένα τίποτα, μπροστά σε αυτά που έρχεται από τον Βαγγέλη Λιόλιο. Ήμουν αιρετικός του μπάσκετ, συνεχώς έκανε ενστάσεις, έφερνα αντιρρήσεις. Έχαιρα το σεβασμό του Βασιλακόπουλου, παρόλα όσα έκανα. Αντίθετα, ο Βαγγέλης Λιόλιος που διαφώνησε με εμένα, μου έκλεισε το τηλέφωνο. Φυσικά ήξερα αυτά τα δρώμενα, αλλά πίστευα πώς σε εμένα θα είχε άλλη αντιμετώπιση. Δυστυχώς η επόμενη μέρα στην Ομοσπονδία αν δεν βρει μια διοίκηση στην οποία να μην έχει κανείς την απόλυτη εξουσία, θα είναι μια δραματική επόμενη ημέρα. Πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μια διοίκηση συνεργασίας. Όχι μόνο από τους τρεις υποψήφιους προέδρους, αλλά και από κάποιες προσωπικότητες που βρίσκονται στα συμβούλια. Ξέρουμε πώς λειτουργούν οι Ενώσεις”.

Για τη δική του στάση, αν εκλεγεί και ποιον θα στηρίξει:

“Αν εκλεγώ και το λέω πώς είναι επιτακτική ανάγκη να εκλεγώ -και δεν έχω καθόλου χρόνο, διάθεση να βάλω στις εκλογές, αλλά από την τεράστια ανησυχία που έχω για το μπάσκετ- πρέπει να ψηφιστώ και από τους τρεις υποψήφιους προέδρους και να βγω με δυνατή πλειοψηφία, να είμαι αύριο στην ΕΟΚ. Είμαι ανήσυχος από την κατάσταση. Δεν στηρίζω κανέναν, αλλά το να μην είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος αυτόνομος στην Ομοσπονδία. Θα δούμε ημέρες μαύρες! Πώς μπορεί να είναι κάποιος στην ΕΟΚ όταν είναι πρόεδρος σε μια ομάδα; Μπορεί ο πρόεδρος της ΕΟΚ, με τη λατρεία που έχει για την Πάτρα, να είναι δίκαιος; Είπα στο πρόγραμμα πώς πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικά συμφωνητικά με τους γονείς των μικρών αθλητών. Αν δεν έχουν, πρέπει να είναι ελεύθεροι”.