Δ. Τσαλδάρης: Τα 3 on 3 streetball είναι πολύ σημαντικά κομμάτια του μπάσκετ…

Η επιστροφή του στην Ελλάδα δεν είναι για… μόνιμα! Οι εμπειρίες που έχει αποκτήσει ο Δημήτρης Τσαλδάρης αγωνιζόμενος στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ντινάμο Σάσαρι είναι αρκετές και το πρωτάθλημα αυτό δείχνουν να τον έχουν… κερδίσει, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο site του ΠΣΑΚ. Αφορμή, βέβαια, δεν ήταν μόνο το δικό του αγωνιστικό μέλλον, όσο η συμμετοχή του στο τουρνουά «3 on 3 streetball»της Θεσσαλονίκης όπου και θα δώσει κανονικά το παρών στις 18/19 Ιουνίου.
«Αυτο το διάστημα τώρα, είναι διάστημα ξεκούρασης το οποίο χρειάζομαι και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσω κάποιες ατομικές προπονήσεις. Επίσης θα δώσω το παρών σε σημαντικές εκδηλώσεις και κάποια καμπ για το μπάσκετ χωρίς ιδιαίτερο άγχος, αλλά με ιδιαίτερη σημασία για το άθλημα, όπως το «3 on 3» της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο Τσαλδάρης και προσθέτει: «Eίναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα φέρει πολλούς ανθρώπους κοντά στο  μπάσκετ. Πολλά παιδιά γνωρίζουν καλύτερα το άθλημα, ενώ έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τους παίκτες και να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες. Μη ξεχνάμε πως πέρσι συμμετείχαν 3000 άτομα. Τέτοια γεγονότα δεν κάνουν καλό μόνο στο μπάσκετ αλλά και στην κοινωνική ζωή. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε από κοντά, αφού θα είμαι εκεί για να παίξουμε παιχνίδια και να περάσουμε ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο με μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη για αρχή και εν συνεχεία στην Κρήτη».
Όσον αφορά τις… εικόνες του απ’ το ιταλικό πρωτάθλημα ο Τσαλδάρης σχολίασε: «Βασικά μου έχουν μείνει πολλά πράγματα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος σε ότι αφορά τα επαγγελματικά. Μου άφησε πολύ καλή εντύπωση και με ικανοποίησε σε όλα τα επίπεδα. Επίσης μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργεί το Ιταλικό Πρωτάθλημα όπως και η ζωή στη χώρα. Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να γυρίσω πίσω. Η βασική μου προτεραιότητα είναι το να συνεχίσω στην Ιταλία. Έχω μάθει τη γλώσσα, έχω δημιουργήσει φίλους και είναι κοντά στην Ελλάδα, πράγμα σημαντικό για εμένα και την οικογένεια μου».