Είπαν το τελευταίο “αντίο” στον “Παγκόσμιο”

amerikanos_giorgos_kideiaΗ οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκε στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου για ν’ αποχαιρετήσει τον “Παγκόσμιο”. Παλιοί συμπαίκτες και αντίπαλοι, νεότεροι που ‘χουν υποκλιθεί στο μεγαλείο του Γιώργου Αμερικάνου, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού ήταν εκεί για να τιμήσουν τον  “Παγκόσμιο”. Ζούπας, Τρόντζος, Νεστορίδης, Σιμυγδαλάς, Καραφέσκος, Σεραφείδης, Σταματιάδης, Στεφάνου, Ιωαννίδης, Γιαννάκης, Ντικούδης, Χατζής, Κακιούζης, Γιαννούλης, Ποδαράς αλλά κι άλλοι μπασκετάνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να πουν με τον δικό τους τρόπο το “ευχαριστώ” στον Αμερικάνο.
Στο κοιμητήριο βρέθηκε κι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς οι Πανταζής, Κοτσάτος, Στέλιος Μανωλάς, αλλά κι οι Λιάνης, Πάντζας, Ανατολιωτάκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο Χρήστος Σταϊκούρας κι ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος μετέφερε στους οικείους του Γιώργου Αμερικάνου τα συλλυπητήρια του Αντώνη Σαμαρά. Παρούσα κι η δήμαρχος Φιλαδέλφειας, Ευτυχία Αποστολάκη, ενώ η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ μετέβη στην κηδεία αμέσως μετά την προπόνηση.
Το φέρετρο σκέπασε ένα κασκολ της ΑΕΚ, ενώ στεφάνια απέστειλαν μεταξύ άλλων η ΑΕΚ, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Τρόντζος, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χατζής, ο Αδαμίδης, η ΕΟΚ, η ΚΑΕ Ηλυσιακός, ο σύνδεσμός Ελλήνων προπονητών, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Ιωνικός Ν.Φ αλλά και η οικογένεια Ψωμιάδη. Λίγο μετά τις 17:30 η σορός του Αμερικάνου οδηγήθηκε εν μέσω χειροκροτημάτων στην τελευταία κατοικία του.
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ εκπροσωπήθηκαν διά… στεφάνου και μόνο στο τελευταίο αντίο του Αμερικάνου!