Εγινε θεσμός του τουρνουά του Σπάρτακου

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεχίστηκε και φέτος του τουρνουά παμπαίδων που διοργανώνει ο Σπάρτακος Λάρισας, στο οποίο παίρνουν μέρος εκτός από τη διοργανώτρια ομάδα, το Περιστέρι, ο Πανιώνιος, η Τσεράκ Βελιγραδίου και η ακαδημία Triple Crown.

Σήμερα, μάλιστα, το «παρών» στο γήπεδο έδωσαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο παλαίμαχος παίκτης Ευθύμης Ρεντζιάς. «O αθλητισμός ωφελεί και δεν βλάπτει κανέναν. Είναι ζωή και ειδικά σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο όπου οι προκλήσεις είναι πολλές και επικίνδυνες. Θεωρούμε ότι ο αθλητισμός σε όλες τις ηλικίες δημιουργεί κίνητρα και ελπίδα. Διότι ο αθλητισμός κινείται στο πεδίο του ανταγωνισμού και της προφοράς. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις τονώνουν και την τοπική οικονομία» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

Ο Ευθύμης Ρεντζιάς, εκτός από συνιδιοκτήτης του Triple Crown, είναι και Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και δήλωσε για το τουρνουά: «Εμείς σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε τέτοιου είδους δράσεις που έχουν ως στόχο την προώθηση του αθλήματος. Ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος στις μέρες της κρίσης και συγχαίρω τον Γιάννη Λαλάκη που είναι ένας από τους ρομαντικούς του μπάσκετ που αναδεικνύει ταλέντα. Μόνο μέσα από τέτοιες προσπάθειες θα μπορέσει να αναγεννηθεί και πάλι το μπάσκετ στην Θεσσαλία αφού βλέπουμε στα παιχνίδια του τουρνουά ότι το ταλέντο περισσεύει».

Οσο για τον Γιάννη Λαλάκη, αυτός είπε από την πλευρά του: «Είναι η 3η χρονιά που διοργανώνουμε αυτό το τουρνουά στην μνήμη του Γιάννη Πέρπερα. Ευχαριστούμε φέτος ιδιαίτερα τον Ευθύμη Ρεντζιά που στηρίζει την διοργάνωση, τον κ. Αγοραστό και την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τον Δήμο Λάρισας με τον Αθλητικό Οργανισμό του. Φέτος έχουμε συμμετοχή και από το εξωτερικό και το θέαμα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι υψηλό».

Πηγή: sportrikala.gr