Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για νέο κλειστό στην Καλαμάτα

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας ενέκρινε την αποδοχή χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος 2” για την κατασκευή Κλειστού Προπονητηρίου στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας! Το νέο προπονητήριο με προϋπολογισμό 1.300.000 ευρώ, θα καλυφθεί κατά το ήμισυ (περίπου) από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος 2” και το υπόλοιπο μέρος του από τον Δήμο Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να κατασκευαστεί στον βορειοδυτικό χώρο του Σταδίου, εκεί που σήμερα είναι τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ, και θα έχει 150 θέσεις. Το κόστος κατασκευής θα καλυφθεί κατά 600.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για τις υπόλοιπες 700.000 ευρώ από δημοτικούς πόρους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το νέο κλειστό προπονητήριο για αθλήματα εσωτερικού χώρου θα είναι ένα σύγχρονο κτήριο, που θα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και με αυτόνομη, κατά το δυνατό, ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του.

Να υπενθυμίσουμε οτι το συγκεκριμένο έργο είχε υποβληθεί από τον Δήμο Καλαμάτας στη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου με τίτλο “Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων”, ήδη από το 2018. Μόλις αρχές Φεβρουαρίου του 2021 εντάχθηκε τελικά στο “ΦιλόΔημος ΙΙ”, καθώς στο μεσοδιάστημα ακολούθησαν 6 τροποποιήσεις του προγράμματος του ΦιλόΔημος ΙΙ, άλλαξε η Κυβέρνηση, αλλά και ζητήθηκαν από το Υπουργείο και εστάλησαν από το Δήμο συμπληρωματικά στοιχεία, στις 21 Ιανουαρίου 2021, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, προκειμένου να τελεσφορήσει η ένταξη στο πρόγραμμα.

Πηγή: messinialive.gr