Η Λετονία των Τίμα, Στρέλνιεκς και Μπέρτανς, “άλωσε” την Κρήτη (80-60) και με το αποτέλεσμα αυτό έκανε τη ζωή της εθνικής μας ομάδας των ανδρών δύσκολη! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων στα “Δύο Αοράκια” και με το στραβοπάτημα αυτό, πλέον καλείται ν’ αντιμετωπίσει την αναμέτρηση της Δευτέρας με το Βέλγιο σαν… τελικό, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο!

Η συνδρομή του κόσμου και το sold out στο κλειστό της Κρήτης δεν ήταν αρκετά για να δώσουν την ώθηση που χρειαζόταν η εθνική μας, ώστε να κάμψει τους μαχητικούς Λετονούς. Που έβαλαν από νωρίς δύσκολα στον Δημήτρη Ιτούδη και το επιτελείο της εθνικής μας, που έψαχνε να βρει το… αντικλείδι για να “κλέψει” τη νίκη. Οι αναλαμπές στο παιχνίδι με τους Γκίκα και Γόντικα, αλλά και η βοήθεια των Λούντζη – Τσαϊρέλη, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσαν ν’ αλλάξουν τα δεδομένα, με τους Λετονούς να βρίσκονται από πολύ νωρίς σε θέση ισχύος. Όοσες φορές το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να πλησιάσει, άλλες τόσες έβλεπε τους Λετονούς να… χαϊδεύουν το γκάζι και να μην αφήνουν περιθώρια.

Η διαφορά έφτασε στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου στο +25 (45-70, 32”) με τους Λετονούς να ευστοχούν στο ένα τρίποντο μετά το άλλο (10/23) και το μόνο που κατάφερε η ελληνική ομάδα ήταν την “ροκανίσει” κάπως (60-80).

ΕΛΛΑΔΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ 60-80
Δεκάλεπτα: 13-16, 28-36, 45-63, 60-80
Διαιτητές: Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Μεστρ (Γαλλία), Ματέιεκ (Τσεχία)
ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Χαραλαμπόπουλος 6 (2), Γόντικας 11, Μωραϊτης 6 (1), Νετζήπογλου, Ρογκαβόπουλος 8 (1), Γιαννόπουλος 2, Γκίκας 11 (3), Κακλαμανάκης, Λούντζης 2, Μουράτος 2, Τσαϊρέλης 4, Τσαλμπούρης 8