Εθνική με άλλον… αέρα!
Νίκη με 93-71 επί της Μ. Βρετανίας

Η πρεμιέρα του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της εθνικής ομάδας, έδειξε ότι έχει αρχίσει να… πνέει άλλος “αέρας” στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα! Η εθνική μας ήταν “σαρωτική” επί της Μ. Βρετανίας (στο δεύτερο ημίχρονο) και δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, επικράτησε με 93-71, στο κατάμεστο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάει με 3-1 στην επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά κυρίως δείχνοντας ότι έχει πολλές δυνατότητες.

Οι Έλληνες διεθνείς παρότι παρουσιάστηκαν “μουδιασμένοι” στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, δίνοντας το δικαίωμα στους αντιπάλους τους να… ελπίζουν, ήταν “σαρωτικοί” στη συνέχεια. Το 12-1 με το οποίο βρέθηκε να προηγείται η ομάδα της Μ. Βρετανίας “πάγωσε” προς στιγμήν άπαντες στο κλειστό της Λάρισας, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έδειχνε να βρίσκει λύσεις. Το σκορ του ημιχρόνου (39-38) αντικατόπτριζε την εικόνα του ντέρμπι που είχε το ματς κι άφηνε ανοικτούς τους… λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ωστόσο να επιστρέφει στο παρκέ μεταμορφωμένο. Παπαγιάννης, Ντόρσεϊ και Αγραβάνης ανέλαβαν δράση, Μποχωρίδης και Γκίκας πρόσθεσαν τις δικές τους… πινελιές και κάπως έτσι το “ισχνό” 39-38, έγινε 69-48. Τα πάντα είχαν αλλάξει, η εικόνα της εθνικής ήταν διαφορετική κι ο Ιτούδης έβλεπε τους παίκτες του να ξεδιπλώνουν στο παρκέ το ταλέντο τους, δίχως ν’ αφήνουν καμία ελπίδα στους αντιπάλους τους, που απλά περίμεναν να μάθουν που θα σταματούσε το… κοντέρ! Το τελικό 93-71 ήρθε με άνεση, με τους διεθνείς να δέχονται το ζεστό χειροκρότημα από τους φίλους της επίσημης αγαπημένης, που βρέθηκαν στο γήπεδο και αποζημιώθηκαν από την εμφάνιση της εθνικής μας στο δεύτερο μισό του ματς.

Δεκάλεπτα: 19-20, 39-38, 69-48, 93-71
Διαιτητές: Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη), Μάρκες (Πορτογαλία), Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο)
Ελλάδα (Ιτούδης): Αγραβάνης 16 (1), Καλαϊτζάκης Π. 2, Κασελάκης 7 (1), Λούντζης 2, Παπαπέτρου 13 (1), Αντετοκούνμπο 10, Μποχωρίδης 11 (2), Ντόρσεϊ 13 92), Γκίκας 3 (1), Λαρεντζάκης, Παπαγιάννης 14, Παπανικολάου 2