Έναν παλιό γνωστό επανέφερε στα ελληνικά γήπεδα ο Εθνικός Λιβαδειάς. Η νεοφώτιστη ομάδα της Β’ Εθνικής υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ιβάν Βουκαντίνοβ!

Ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ (1981, 1.93), 42 ετών πια, θα αποτελέσει τον ξένο του Εθνικού στο νέο πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και στην πόλη όπου είχε παίξει και την τελευταία φορά, στη Λιβαδειά με την τοπική ΑΕ τη σεζόν 2015-16.

Πέρα από τον Βουκαντίνοβ τις τελευταίες ημέρες ο Εθνικός έκανε και μία ελληνική μεταγραφή, αποκτώντας τον Γιάννη Μέξη. Την προηγούμενη σεζόν ο 25χρονος σέντερ (1998, 2.00) την ολοκλήρωσε στον Εθνικό Πειραιά, όπου είχε 128 πόντους σε 9 αγώνες (14,2 μ.ό.) στον 1ο όμιλο της Β’ Εθνικής.

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις:

«Ένας παλιός γνώριμος επιστρέφει για να προκαλέσει…πανικό! Εάν ξεκινήσει να σκοράρει θυμήστε του να…σταματήσει!

▪️Εκτελεί ασταμάτητα, καθώς η απόσταση από το καλάθι του φαίνεται ίδια από παντού!

▪️Σπάει με ευκολία τις αντίπαλες άμυνες αφού βρίσκει πάντα διάδρομο να τρυπώσει και να κάνει το drive!

▪️Αν παρατηρήσεις το jump shot του θα πεις ότι έχει σίγουρα ελατήρια στα πόδια!

▪️Στο 1on1 εάν τον αφήσεις λίγο ελεύθερο…θα το μετανιώσεις!

«Ένα καλάθι κάνει χαρούμενο έναν παίκτη, μια ασίστ κάνει χαρούμενους δύο!» όπως είπε και ο μεγάλος Toni Kukoc! Και ο Ιβάν χαίρεται συχνά…αφού μοιράζει απλόχερα ασίστ στους συμπαίκτες του!

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι…το αγαπημένο παιδί της Λιβαδειάς είχε γράψει ιστορία με το θρυλικό buzzer beater μέσα στο Λαύριο απο τα 9,5 μέτρα χαρίζοντας το διπλό στην ΑΕΛ!

Από τη Σερβία μας έρχεται στον Εθνικό ο ένας και μοναδικός…Ivan Vukadinov!

Ιβάν, καλώς ήρθες πίσω στη Λιβαδειά!!».

—————————————————————————————————————-

«Ψηλός για επικίνδυνες αποστολές, άχαστος μέσα στη ρακέτα, η νέα πυρηνική δύναμη του Εθνικού…δαγκώνει τα στεφάνια της μπασκέτας!

Πεντάρι με απίστευτα αθλητικά προσόντα, με γυμνασμένο κορμί, με δύναμη και με μία τρομερή αλτική ικανότητα που τον κάνουν κυρίαρχο μέσα στη ρακέτα!

Έχει επενδύσει στη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης και σε συνδυασμό με την άρτια τεχνική του και την ικανότητά του να διαβάζει ταχύτατα το παιχνίδι… «σβήνει» τον αντίπαλο και είναι αυτός που κάνει «κουμάντο» κάτω από το καλάθι!

Ίκαροι Τρικάλων, Αργοναύτης Ραφήνας, ΕΦΑΟΖ, Ερμής Σχηματαρίου, Εθνικός Πειραιά…το μπασκετικό παρελθόν του.

Έρχεται να ενισχύσει την ομάδα μας στη θέση 5 με τη μαχητικότητά του ο… Γιάννης Μέξης!

Γιάννη, καλώς ήρθες στον Εθνικό Λιβαδειάς!».