ΕΚΑΣΔΥΜ: Πανηγύρισε τον τίτλο και την άνοδο στη Γ΄ εθνική η Λασσάνη!

lassani_panigiriko_2014-2015
πηγή φωτογραφίας e-ptolemeos.gr

Ήταν το τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι της σειράς των τελικών στα play off της ΕΚΑΣΔΥΜ… Μίας σειράς που είχε τέσσερα break και πολύ αγωνία. Με την ομάδα της Λασσάνη στο τέλος να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την επιστροφή της στη Γ΄ εθνική, χάρη στη νίκη με 81-75 επί του Αρίωνα Πτολεμαΐδας, που πάλεψε για ένα ακόμη “σπάσιμο” έδρας, αλλά κάπου λίγο πριν τον… τερματισμό έμεινε από δυνάμεις. Και μπορεί η ομάδα της Πτολεμαΐδας να μην στέφθηκε πρωταθλήτρια, διατηρεί ωστόσο τις ελπίδες της για άνοδο στη Γ΄ εθνική, εάν κάποιος από τους συλλόγους της κατηγορίας αποφασίσει ν΄ αποσυρθεί, κάτι που είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τον 5ο τελικό της ΕΚΑΣΔΥΜ ήταν και πάλι συγκλονιστικός κι οι οπαδοί στις εξέδρες αντάμειψαν τους παίκτες και των δύο ομάδων με το ζεστό τους χειροκρότημα. Οι παίκτες από την πλευρά τους έβγαλαν στο παρκέ και πάλι πάθος και διάθεση, με τον Μαλούτα από πλευράς γηπεδούχων και τον Αθανασιάδη για τους φιλοξενούμενους να “κουβαλούν” επιθετικά τις ομάδες τους… Το ματς ήταν ντέρμπι από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τη Λασσάνη να “χτίζει” κάποιες μικρές διαφορές, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να βρίσκουν λύσεις και να παραμένουν ανταγωνιστικοί, διεκδικώντας τη νίκη. Οι τελευταίες επιθετικές επιλογές αποδείχθηκαν κρίσιμες, με την αστοχία των παικτών του Αρίωνα να δίνει στους γηπεδούχους τη δυνατότητα να πανηγυρίσουν τη νίκη (81-75), να κάνουν το 3-2 στη σειρά και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου, με τον πρόεδρο της ΕΚΑΣΔΥΜ Λάζαρο Σαββίδη ν΄ απονέμει στους νικητές το τρόπαιο.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-18, 41-40, 54-504, 81-75
Γ.Σ.Κ. Λασσάνης: Αθανασιάδης 5 (1), Πάπιστας , Μαλούτας 30 (5), Ξανθός , Τσιαγκλαγκάνος 19 (1), Νικολάου 6, Καραγιαννίδης 8, Αμαραντίδης 2 .
Α.Π.Σ. Αρίων Πτολεμαΐδας: Ιωσήφ, Πουτούκης 2 , Καλομενίδης 9 , Τσολάκης 6, Τούζος 6 (2) , Γκόσης 11, Πανίδης 5, Αθανασιάδης 22 (4), Μιχαηλίδης 14 (2).