Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε το Παλαιό Φάληρο αποκτώντας τον Κώστα Ζώρζο, ο οποίος αποτελεί και την τελευταία μεταγραφή του συλλόγου. Ο 25χρονος γκαρντ, επιστρέφει στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε και αναμένεται να ενισχύσει ιδιαίτερα την περιφερειακή γραμμή του συλλόγου. 

Η ανακοίνωση:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ανακοινώνει την επιστροφή στην ομάδα ενός «δικού» του παιδιού. Ο Κώστας Ζώρζος (26/4/1996, 1.88μ.) επιστρέφει στον σύλλογο που έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα με στόχο να θωρακίσει ακόμα περισσότερο την περιφερειακή γραμμή του Α.Ο.Π.Φ. O 25χρονος γκαρντ αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα της συστηματικής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται τα τελευταία χρόνια και στις ακαδημίες μπάσκετ του συλλόγου μας, καθώς αυτές αποτελούν το πραγματικό «κύτταρο» της ομάδας. Ο λόγος, άλλωστε, που κάθε χρόνο επιχειρείται μία ποιοτική αναβάθμιση τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικό όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, είναι γιατί θέλουμε να βλέπουμε δικούς μας αθλητές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα της πόλης τους.

Ο Κώστας Ζώρζος προερχόμενος από τις ακαδημίες του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην αντρική μας ομάδα σε ηλικία 15 ετών, όταν ο σύλλογος αγωνιζόταν στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Το ταλέντο κι η ευχέρειά του στο σκοράρισμα, δεν άργησαν να φέρουν το ενδιαφέρον του Εθνικού με τον νεαρό γκαρντ να πανηγυρίζει τη σεζόν 2013-14 την άνοδο από την Β’ εθνική στην Α2. Την επόμενη χρονιά, αγωνίστηκε στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας με τη φανέλα του Ηλυσιακού, ενώ τη σεζόν 2015-16 φόρεσε τη φανέλα του Πανιωνίου. Από το 2016 μέχρι το 2019 είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παπάγου, ενώ την τελευταία σεζόν σε ηλικία μόλις 23 ετών αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στη Β΄ εθνική πίσω από τον τότε συμπαίκτη του και αρκετά εμπειρότερο του, Τόλη Κουτρούλια.

Ο Κώστας Ζώρζος ολοκλήρωσε εκείνο το πρωτάθλημα έχοντας κατά μέσο όρο 18,5 πόντους και συνολικά 42 τρίποντα σε 30 αγώνες που αγωνίστηκε. Η σεζόν 2019-20 τον βρήκε στον Οίακα Ναυπλίου, όμως εξαιτίας ενός τραυματισμού αναγκάστηκε να αγωνιστεί μόλις σε 19 αγώνες. Από την περσινή σεζόν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του κι έτσι πλέον αναμένεται να κάνει μία δυναμική επιστροφή φορώντας της φανέλα της ομάδας που αντρώθηκε μπασκετικά.

Όπως είναι φυσικό, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, κ. Νίκος Δέτσης, υποδέχθηκε με μεγάλη θέρμη τον Κώστα Ζώρζο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αποτελεί μια δικαίωση των τριών τελευταίων χρόνων, που έχουμε αναλάβει την ευθύνη διοίκησης του συλλόγου μας, να βλέπουμε την ομάδα μας σε όλα τα ηλικιακά της τμήματα να προοδεύει και να ανεβαίνει αγωνιστικά. Eιδικά για την ανδρική μας ομάδα μπάσκετ, που αγωνίζεται πλέον στη Β’ εθνική κατηγορία, είναι σημαντικό επίτευγμα να είναι σε θέση να καλεί πολύ καλούς αθλητές του μπάσκετ, που βρίσκονταν σε άλλους καλούς συλλόγους, στην ομάδα που ξεκίνησαν, στον ΑΟΠΦ. Αυτός είναι αυτονόητα και ο στόχος μας για τα επόμενα χρόνια, να ενσωματώνουμε αθλητές των παιδο-εφηβικών μας τμημάτων μπάσκετ, στην ανδρική μας ομάδα».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζώρζος μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής του τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που μετά από 9 χρόνια γυρνάω στην ομάδα που ανδρώθηκα. Έχω μεγάλη όρεξη για τη σεζόν γιατί βλέπω να δημιουργείται κάτι πολύ ωραίο στο Παλαιό Φάληρο. Τον coach Αλέξη Παπαδάτο, τον ξέρω πολλά χρόνια και του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Παράλληλα, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη διοίκηση γιατί με έκανε να αισθανθώ ότι πραγματικά επιστρέφω στο σπίτι μου. Μακάρι να έχουμε όλοι υγεία και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει». Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Ζώρζου, ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ολοκληρώνει τις κινήσεις του για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, έχοντας καταφέρει να επιτύχει τη δημιουργία ενός συνόλου νεανικού που θα μπορεί να αποτελέσει το μέλλον του Α.Ο.Π.Φ. για τα επόμενα χρόνια. Ο σύλλογος θα συνεχίσει απαρέγκλιτα να επενδύει στις ακαδημίες του με στόχο να είναι ο Α.Ο.Π.Φ. μία αθλητική κοιτίδα υγείας στην ευρύτερη περιοχή του Π. Φαλήρου».