Εκλογές έως τις 31/5 στις ομοσπονδίες με διοίκηση Πρωτοδικείου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η απόφαση που αναμένεται από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις αιτήσεις για ορισμό προσωρινή διοίκησης στην ΕΟΚ, που κατέθεσαν οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία της ομοσπονδίας. Κι αυτό διότι σε τροπολογία του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που συζητείται στη Βουλή (και θα ψηφιστεί αύριο Τετάρτη 31/3), προβλέπεται ότι ομοσπονδίες που έχουν διοίκηση Πρωτοδικείου, θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκλογές μέχρι τις 31 Μαΐου.

Η συγκεκριμένη τροπολογία που έχει κατατεθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αφορά σε πρώτη φάση τις ομοσπονδίες της πυγμαχίας, του καράτε, του μηχανοκίνητου αθλητισμού και απομένει να δούμε την εξέλιξη και στην ομοσπονδία του μπάσκετ.

Αναλυτικά το άρθρο 107 του σχέδιο νόμου με τίτλο “Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα”, αναφέρει:

“Αρχαιρεσίες αθλητικών ομοσπονδιών με προσωρινές διοικήσεις – Αρχαιρεσίες ομοσπονδιών που έλαβαν ειδική αθλητική αναγνώριση το έτος 2020 – Παράταση θητείας Ε.Ε.Α.

1. Αθλητική ομοσπονδία στην οποία, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, έχει διοριστεί προσωρινό διοικητικό συμβούλιο δυνάμει δικαστικής απόφασης, διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων το αργότερο έως την 31η.5.2021. Η θητεία της προσωρινής διοίκησης παρατείνεται έως την ημερομηνία του πρώτου εδαφίου, αν, σύμφωνα με την οικεία δικαστική απόφαση, ολοκληρώνεται νωρίτερα.

2. Αθλητική ομοσπονδία που έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση εντός του έτους 2020, διεξάγει υποχρεωτικά αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων το αργότερο έως την 31η.5.2021. Η θητεία των καταστατικών οργάνων της παρατείνεται από τη λήξη της έως την 31η.5.2021. Κατά παρέκκλιση της παρ. 2 του άρθρου 14 του ν. 2725/1999 (Α’121), στη γενική συνέλευση που συγκαλείται έως την παραπάνω ημερομηνία για τη διενέργεια αρχαιρεσιών, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχει κάθε αθλητικό σωματείο, μέλος της ομοσπονδίας, που φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση και έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο του άρθρου 142 του ν. 4174/2020 (Α’148)”.