Η έως τώρα πορεία της προετοιμασίας του Μαυροβουνίου για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας βαδίζει σε καλό δρόμο, όπως υποστηρίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής της Λούκα Παβίσεβιτς, αλλά εκείνο που περιμένει είναι την… ενίσχυση του Αυγούστου! Τότε αναμένεται να ενσωματωθούν στην εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου οι ΝΒΑερς Νίκολα Πέκοβιτς και Νίκολα Βούκσεβιτς, «γεμίζοντας» έτσι τη ρακέτα, ενώ περί τα μέσα Αυγούστου αναμένεται να ενταχθούν στις προπονήσεις κι οι Μπλάγκοτα Σέκουλιτς και Μιλκο Μπιέλιτσα, που όπως σχολίασε ο Παβίσεβιτς χρειάζονται κάποια έξτρα ξεκούραση.
Προς το παρόν, πάντως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να «δέσει» το σύνολο που έχει στη διάθεσή του, με τη συμμετοχή της εθνικής του Μαυροβουνίου σε τουρνουά, όπου θα μπορεί να δώσει χρόνο στα νέα πρόσωπα της ομάδας. Όπως ο «νατουραλιζέ» Τάιρες Ρις, που πρόσφατα απέκτησε την υπηκοότητα και θα έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα επόμενα φιλικά παιχνίδια, αλλά και στον έτερο «νατουραλιζέ» Τέιλορ Ρότσεστι, ο οποίος πάντως τώρα απουσιάζει καθώς πήρε άδεια για να μεταβεί στις ΗΠΑ για προσωπικό του πρόβλημα.
Οι παίκτες που θα έχει ο Παβίσεβιτς στο τουρνουά στην Ουγγαρία στις επόμενες ημέρες θα είναι οι: Νικολα Ιβάνοβιτς, Σουάντ Σέχοβιτς, Σεαντ Σέχοβιτς, Αλεξ Πόποβιτς, Μάρκο Πόποβιτς, Βλαντιμιρ Ντάσιτς, Μπόγιαν Ντουμπλιεβιτς, Τάιρες Ρις, Ραντόι Βουγιόσεβιτς, Μπόγιαν Μπάκιτς, Στεβαν Μιλόσεβιτς και Νεμάνια Ράντοβιτς.