Ενας παίκτης για όλες τις δουλειές

Η παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής έχει αρχίσει να γίνεται… αισθητή.  Ο Ακης Μητρόπουλος αγωνίζεται για  πρώτη φορά στην κατηγορία, ωστόσο πρόλαβε στις τρεις πρώτες αγωνιστικές να δείξει ότι φέτος θα προσελκύσει τα βλέμματα.

Φέτος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όμως ποια ήταν η αιτία που μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να ξεχωρίσει; «Σίγουρα οι τραυματισμοί ήταν ο ένας λόγος. Τη χρονιά που ήμουν στην Προοδευτική έκανα δύο χειρουργεία, ένα το καλοκαίρι και ένα το Γενάρη. Αυτό με άφησε λίγο πίσω. Ακόμη ήμουν άτυχος γιατί άργησα να πάρω μεταγραφή, όχι ότι δεν είχα προτάσεις, αλλά λόγω συγκυριών κατάφερα να κάνω την πρώτη στα 24».

Το… βήμα έγινε μόλις το περασμένο καλοκαίρι με τη μεταγραφή του στο Αιγάλεω. Το «Σίτυ» αποτελεί για τον 26χρονο παίκτη… «Μεγάλη ευκαιρία, για εμένα είναι , με τον κόουτς έχουμε ξανασυνεργαστεί στην Προοδευτική. Από τη Γ’ εθνική τώρα αγωνίζομαι στη Β, αυτό είναι από μόνο του ένα βήμα παραπάνω. Δοκιμάζω τις δυνατότητές μου, είμαι ευχαριστημένος που ξεκίνησα καλά».

Αξιοπρόσεκτο στατιστικό είναι ότι έπειτα τρεις πρώτες αγωνιστικές είναι δεύτερος σκόρερ στη Β΄ εθνική με 62 πόντους: «Δεν μου έχει ξανατύχει, αλλά δεν με αγχώνει. Παίζω και ότι βγει. Εξάλλου ποτέ δεν ήμουν ο παίκτης του σκοραρίσματος».

Για όσους δεν τον έχουν δει να αγωνίζεται, ο Ακης Μητρόπουλος αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα all around παίκτη: «Αγωνίζομαι περισσότερο στο «1» σε αντίθεση με τον Αγγελο (Συριστατίδη) που παίζει στο «2». Η διαφορά τώρα που απουσιάζει είναι στο σκοράρισμα, αφού μπήκα για λίγο στα… παπούτσια του. Κάποιος έπρεπε να αναλάβει αυτό το κομμάτι. Οταν επιστρέψει φαντάζομαι θα μοιραζόμαστε το σκοράρισμα, αν και πρωταγωνιστής είναι εκείνος».

 «Εμενα μου αρέσει να παίζω άμυνα και να καλύπτω τους συμπαίκτες μου. Στην επίθεση δεν κοιτάζω μόνο να σκοράρω, αλλά και να βγάλω ασίστ. Γιατί μία ασίστ κάνει δύο ευτυχισμένους, αυτόν που πασάρει και αυτόν που βάζει το καλάθι. Βοηθάνε και τα μακριά άκρα μου» γι΄ αυτό άλλωστε οι συμπαίκτες μου τον πειράζουν φωνάζοντας με “Διαμαντίδης των φτωχών”».

Οσο για τους προσωπικούς τους στόχους: «Θέλω να… δοκιμάζω τις κατηγορίες ήδη καταλαβαίνω τη διαφορά από τη Γ’ εθνική στη Β’. Στη Γ’ πέφτει περισσότερο ξύλο, στη Β’ αν είσαι μπασκετικός μπορείς να βγάλεις το τελέντο. Για μένα είναι η χρονιά που θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω και εμένα και την ομάδα μου».

γνώμη του προπονητή του (Λευτέρης Καλογήρου)

«Κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο και αυτό λύνει τα χέρια του προπονητή σε πολλά επίπεδα. Πάνω απ’ όλα όμως είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Είναι ένα παιδί που πάντα ήταν υποτιμημένο και δεν έχει πάρει αυτό που του άξιζε. Το ευχάριστο είναι ότι βρίσκει σιγά – σιγά τη θέση του στο χώρο, γιατί δεν του άξιζε να ταλαιπωρείται στην ΕΣΚΑΝΑ ή σε ομάδες που προσπαθούν να σωθούν».

Who is who
Ετος γέννησης: 1984
Ύψος: 1,94μ.
Θέσεις: 1-3
Προηγούμενες ομάδες: Έσπερος, Προοδευτική, Αιγάλεω