Με ασταμάτητους ρυθμούς, ο Ιακρος συνεχίζει τη δουλειά με στόχο να παραταχθεί άκρως ανταγωνιστικός εν όψει του νέου πρωταθλήματος. Ετσι, η ομάδα της Καλλιθέας προχώρησε σε μία δυναμική μεταγραφή,  αυτή του Γιάννη Μαλτέσιου, βάζοντας εμπειρία στο δυναμικό της.

Η ανακοίνωση:

«Σε ακόμα μία μεταγραφή ουσίας που μπορεί να κάνει τη διαφορά στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής προχωράει ο Ίκαρος Καλλιθέας που βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Γιάννη Μαλτέσιο (35χρ., 2.05μ.). Με αυτή την προσθήκη στη διάθεση του κόουτς Νικολαΐδη τίθεται ένας από τους ποιοτικότερους σέντερ που αγωνίζονται στις Εθνικές κατηγορίες.

Το who is who

Ο Γιάννης Μαλτέσιος αποτελεί έναν από τους καλύτερους και πιο έμπειρους ψηλούς της Ελλάδας, καθώς διαθέτει μακρά εμπειρία σε Α2 και Β΄εθνική έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις ομάδες του. Στην καριέρα του έχει φορέσει τη φανέλα των Νίκη Βόλου, Ηρακλή, Τιτάνες Παλαμά, ΑΕΛ, ενώ τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στο Κορωπί. Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στον Τρίτωνα, στον οποίο έμεινε για δύο χρόνια όντας η «κολώνα» της ομάδας, καθώς με την Αθηναϊκή ομάδα πανηγύρισε την άνοδο στην Α2, έχοντας 11,3 πόντους κατά μέσο όρο σε 28 παιχνίδια.

Παράλληλα, τη σεζόν 2019-2020 στην Α2 με τον Τρίτωνα είχε και μετρούσε κατά μέσο όρο 8,5 πόντους και 3,4 ριμπάουντ στους 21 αγώνες που αγωνίστηκε. Την περσινή σεζόν βρέθηκε στον Αθλητικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου, όμως η διακοπή ελέω κορωνοϊού δεν του επέστρεψε να ολοκληρώσει τη χρονιά αγωνιζόμενος. Όλοι στην «οικογένεια» του Ίκαρου Καλλιθέας καλωσορίζουμε τον Γιάννη Μαλτέσιο και του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι υγιής και να καταφέρει να προσθέσει ακόμα μία σεζόν γεμάτη επιτυχίες στην πλούσια καριέρα του».