Επέστρεψε από τον Ολυμπιακό στον Αμύντα ο Οικονόμου

Τα «πορτοκαλί» του Αμύντα θα φορέσει και πάλι ο Παναγιώτης Οικονόμου. Ο υψηλόσωμος 19χρονος γκαρντ, μετά από μια τετραετία με τους «ερυθρόλευκους», επέστρεψε στην ομάδα που ανδρώθηκε μπασκετικά και θα στηρίξει την προσπάθεια της στο πρωτάθλημα της Α2.

Αναλυτικά:

«Ο ΑΟ Αμύντας Υμηττού ανακοινώνει την επιστροφή του 19χρονου Guard Παναγιώτη Οικονόμου, που θα ενισχύσει το ανδρικό τμήμα στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Ο Παναγιώτης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στο amyntas.gr αναφερόμενος στην ομάδα και την επιστροφή του: “Μετά από τέσσερα χρόνια νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση που επέστρεψα στην ομάδα, από την οποία ξεκίνησα. Το περιβάλλον μου είναι γνώριμο και πολύ οικείο και νοιώθω σαν να μην έλειψα ούτε μια μέρα. Θέλω να πιστεύω ότι το καλό κλίμα και η σκληρή δουλειά θα φέρει αποτελέσματα για την ομάδα, στόχος της οποίας θα πρέπει να είναι η κατάκτηση της όσο το δυνατόν υψηλότερης θέσης στην βαθμολογία”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δυσκολία της κατηγορίας, στους προσωπικούς του στόχους και ολοκλήρωσε με ευχές: “Έχοντας μια εικόνα και από το περσινό πρωτάθλημα της Α2 πιστεύω ότι και το φετινό θα είναι εξίσου δύσκολο και ανταγωνιστικό. Προσωπικά οι στόχοι μου είναι, μέσα από την πρόοδο και την εξέλιξη της ομάδας και με καθημερινή και σκληρή δουλειά να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο το οποίο μπορώ να κατακτήσω. Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλη την ομάδα και σε κάθε συμπαίκτη μου ξεχωριστά μια χρονιά γεμάτη υγεία, επιτυχίες και μακριά από τραυματισμούς”.

Ο Παναγιώτης, έχει ύψος 197 εκατοστά, γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 2001 και γαλουχήθηκε μπασκετικά στις Υποδομές μας. Συμμετείχε στα προαγωνιστικά τμήματα των ακαδημιών μας και από το 2016 έως το 2019 δόθηκε με υποσχετική στον Ολυμπιακό Πειραιώς κατακτώντας δύο πανελλήνια πρωταθλήματα Εφήβων (2018 και 2019) και συμμετέχοντας την τελευταία περίοδο στην Αναπτυξιακή ομάδα του Ολυμπιακού.

Σπουδάζει στη Νομική Αθηνών, γονείς του είναι ο Αντώνης και η Στέλλα, ενώ και ο αδελφός του ο Κωνσταντίνος είναι μέλος των Υποδομών μας.

Καλή επάνοδο Παναγιώτη στην ομάδα μας και σου ευχόμαστε να εκπληρώσεις τους στόχους σου κοντά μας!!».

Του Πάνου Σταμούλη