«Επικίνδυνος και αλαζόνας…»

ionikos ionias_logoΤην έντονη δυσφορία του για τη διαιτησία της αναμέτρησης της προηγούμενης Κυριακής στο Αγρίνιο εξέφρασε ο Ιωνικός Ιωνίας μέσω σημερινής ανακοίνωσης. Συγκεκριμένα ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης στρέφει τις διαμαρτυρίες του κατά του πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης, κάνοντας λόγο για μεροληπτικές αποφάσεις υπέρ των γηπεδούχων και χαρακτηρίζοντάς τον «επικίνδυνο και αλαζόνα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ.Σ του Α.Σ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 2/11/2015 και ώρα 21:00 αισθάνεται την ανάγκη να διαμαρτυρηθεί (αν και δεν είναι πάγια τακτική του συλλόγου να προβαίνει σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις) για την εχθρική διαιτησία του αγώνα Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1/11/2015.

Θεωρούμε ότι η εν λόγο διαιτησία με πρωταγωνιστή τον Α’ διαιτητή Κ. Μπούσια μεροληπτούσε υπέρ της γηπεδούχο ομάδας καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με τα εχθρικά του σφυρίγματα την στάση του και κυρίως την συμπεριφορά του απέναντι σε όλη την αποστολή της ομάδας μας.

Αποκορύφωμα όλης αυτής της συμπεριφοράς του (Α’ διαιτητή Κ. Μπούσια) ήταν να τιμωρήσει τον αθλητή της ομάδας μας Τοπούζιδη Γεώργιο (Νο. 9) στο 18ο λεπτό του παιχνιδιού με τεχνική ποινή γιατί καθώς ο αθλητής μας ευστόχησε σε καλάθι τριών πόντων πέφτοντας πάτησε στο εσκεμμένα απλωμένο πόδι του αντίπαλου παίχτη Μπερερή (Νο. 5) με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα περόνης και πέφτοντας να φωνάζει από τον πόνο. 

Αυτό ο εν λόγο διαιτητής το τιμώρησε με τεχνική ποινή (υποστηρίζοντας ότι κάνει θέατρο ο αθλητής) δυναμιτίζοντας το κλίμα του αγώνα. Σε διαμαρτυρία ολόκληρου του πάγκου της ομάδας μας ο Α’ διαιτητής απάντησε (και μπροστά στον Β’ διαιτητή, τον γυμνασίαρχο και στην γραμματεία του αγώνα) ότι ”ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΡΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ” το επανέλαβε τουλάχιστον πέντε φορές παρουσία όλων!!!

Μετά την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο προπονητής της ομάδας μας Κ. Α. Μπαξεβάνης τν ρώτησε για την στάση του και ενημερώνοντας τον ότι ο αθλητής υπέστη κάταγμα περόνης (Διάγνωση γιατρού) και ενώ ο αθλητής μεταφέρονταν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Η συμπεριφορά του παρέμεινε ίδια, αλαζονική, επαναλαμβάνοντας ότι δεν τον ενδιέφερε ο αθλητής. Όταν ο προπονητής μας του είπε ότι υπάρχει βίντεο που καταμαρτυρά το γεγονός τον απέβαλε με δεύτερη τεχνική ποινή και για το υπόλοιπο του αγώνα.

Θεωρούμε λοιπόν ότι ο εν λόγο διαιτητής στέρησε από την ομάδα μας μια σημαντική και πολύτιμη νίκη που κατά γενική ομολογία όλων των παρευρισκόμενων την αξίζαμε.

Πιστεύουμε ότι (κύριος) Μπούσιας δυσφημίζει τον χώρο και τον θεωρούμε επικίνδυνο και αλαζόνα (καθώς δεν δέχθηκε να μιλήσει μετά το τέλος του παιχνιδιού ούτε και με τον πρόεδρο του συλλόγου μας Κύριο Ρίβα Αθανάσιο επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν τον ενδιαφέρει ο τραυματισμός του αθλητή) κάτι που δεν βοηθάει το άθλημα και επιθυμούμε την εξαίρεση του από τα παιχνίδια της ομάδας μας.

Υ.Γ : Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους και τον κόσμο του Α.Ο ΑΓΡΙΝΙΟΥ για την φιλοξενία τους καθώς τους εγγυόμαστε ότι θα έχουν την ίδια φιλοξενία και στον αγώνα του δεύτερου γύρου.

Με εκτίμηση
Δ.Σ
Α.Σ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΑΣ».