Δεν άντεξε και πολύ μακριά τους… Ο λόγος για τον Στράτο Νησιώτη που έπειτα από μία σεζόν απουσίας επέστρεψε στον Ερμή Λαγκαδά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Ερμής Λαγκαδά με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει την απόκτηση – επιστροφή του Στράτου Νησιώτη. Ο 30χρονος σέντερ ξαναφόρεσε τη φανέλα του Ερμή την περίοδο 2008 – 2009. Ο Νησιώτης αποτελούσε βασική επιλογή του Βασίλη Αγγέλη και είναι γεγονός ότι η στάση του αθλητή και η σφοδρή επιθυμία του να επιστρέψει στον Ερμή έκαμψε όλες τις οικονομικές αντιστάσεις».

«Επιστρέφω στην ομάδα που έχω στην καρδιά μου, την ομάδα που έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ, στην ομάδα που αποτελεί πρότυπο λειτουργίας, οργάνωσης και φιλάθλων στη Βόρεια Ελλάδα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Νησιώτης και συνέχισε:

«Είναι γεγονός πως σε μια περίοδο τεράστιας οικονομικής κρίσης, αρνήθηκα κατά πολύ υψηλότερες προτάσεις καθώς για μένα ο Ερμής αποτελεί τόσο οικονομική όσο και αγωνιστική εγγύηση. Ευχαριστώ τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της κι ελπίζω να κλείσω κάποτε την καριέρα μου στον Ερμή».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ερμής Δημήτρης Χρηστίδης τόνισε: «Ο Στράτος έδειξε ότι ήθελε πολύ να επιστρέψει. Αυτό μας τιμά και μας έκανε να προσπαθήσουμε να τον φέρουμε πάλι κοντά μας. Ευχαριστούμε τόσο τον ίδιο όσο και τον εκπρόσωπο του για την κατανόηση τους στο οικονομικό σκέλος. Είναι η τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας το μπάτζετ του οποίου είναι μειωμένο κατά 60% από πέρσι και θεωρώ ότι είναι το μικτότερο στην Α2. Ωστόσο είναι 100% εγγυημένο κι αυτό είναι που μας ευχαριστεί.

Η σωτηρία δεν είναι αυτοσκοπός, καθώς ο Ερμής θα υπάρχει για πολλά χρόνια ακόμη με τον τρόπο που λειτουργεί. Εκείνο που είναι βασικός μας στόχος είναι η προώθηση των μεγάλων ταλέντων που έχουμε στις υποδομές. Άλλωστε φέτος θα έχουμε μ.ό. ηλικίας τα 22 έτη κάτι που ευελπιστούμε να μας εξασφαλίσει ένα ευοίωνο μέλλον. Προβληματίζομαι με τα ποσά που ακούω γύρω μου και είμαι σίγουρος ότι φέτος θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε πολλές ομάδες».