Ερμιονίδα: “Άνθρωποι που… εκτελούν εντολές δεν έχουν θέση στα γήπεδα”

“Πυρ και μανία” είναι στον ΑΟ Ερμιονίδας ελέω της αντιμετώπισης που έτυχε ο σύλλογος από το διαιτητικό δίδυμο των Τσακαλογιάννη – Σταθόπουλου στο ματς με την Καλαμάτα. Οι ιθύνοντες τον σύλλογο με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για “εντεταλμένη υπηρεσία” των δύο ρέφερι στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τονίζουν ότι “… έχουμε αποδεχθεί και διαιτητικά λάθη αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε δράσεις ανθρώπων που καταδέχονται και δεν διστάζουν να εκτελέσουν εντολές. Τέτοιοι, δεν έχουν θέση στα γήπεδα, όπου ερασιτέχνες αθλητές ιδρώνουν τη φανέλα τους και γίνονται παράδειγμα στα παιδιά μας”.

Καταλήγουν δε ότι το video της αναμέτρησης είναι στη διάθεση όποιου θέλει να δει τα όσα εκείνοι αναφέρουν.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της διαμαρτυρίας του ΑΟ Ερμιονίδας αναφέρει:

“Ο Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας, διαμαρτύρεται εντονότατα για την αντιμετώπιση που είχε από τους Τσακαλογιάννη – Σταθόπουλο, την Κυριακή 2-4-2017, στην έδρα του σε αγώνα καλα-θοσφαίρισης της 24ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Νότου Γ’ Εθνικής με την Καλαμάτα.
Το δίδυμο αυτό ήταν προκλητικό από την στιγμή που εμφανίστηκε στο γήπεδο, φάνηκε δε η αποστολή του από το 1ο λεπτό του αγώνα όταν ξεκίνησαν τα εις βάρος μας σφυρίγματα.

Για 37 λεπτά, προκλητικά και στοχευμένα, δεν επέτρεπαν τον αγώνα να εξελιχθεί. Δεν επέτρεπαν στην Ερμιονίδα να παίξει το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί. Με απολύτως λανθασμένες επιλογές δημιουργούσαν ένταση σε παίκτες και φιλάθλους. Δεν καταλόγιζαν συνεχή φάουλ των αντιπάλων μας στα screen και στο law post. Χαρακτηριστικότερο όλων, δεν καταλογίστηκε ούτε ένα φάουλ υπέρ των σουτέρ μας, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν εκτέλεσαν ούτε μία βολή. Μέτρησαν, εις βάρος της Ερμιονίδας δύο εύστοχα σουτ των αντιπάλων μας (τρίποντο και δίποντο) αν και ο χρόνος της επίθεσής τους είχε ήδη λήξει. Διέκοψαν τρεις φορές τον αγώνα υποχρεώνοντας την παρατηρητή να ζητήσει από τους φιλάθλους μας να μην είναι σε όρθια θέση αλλά να παραμείνουν καθήμενοι. Παρατηρούσαν συνεχώς τον πάγκο της ομάδας μας ζητώντας από τον συνοδό της να είναι πάντα καθιστός, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα απειλούσαν τους αθλητές μας και τους προπονητές της ομάδας μας με τεχνική ποινή στην παραμικρή τους αντίδραση.
Με όλες αυτές τις γελοιότητες και υπό τις άνω πιεστικές και αντίξοες συνθήκες η ομάδα μας 3’ πριν το τέλος του αγώνα έχανε με 22 πόντους.

Οι Τσακαλογιάννης – Σταθόπουλος, ξένοιαστοι ότι το έργο τους επιτελέστηκε, άφησαν τον αγώνα για 2’ να εξελιχθεί, αλλά διαψεύστηκαν γιατί η Ερμιονίδα έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται και οι αθλητές μας κατάφεραν αυτό που ήταν πέραν της λογικής των εκτελεστών της.
53’’ πριν το τέλος η διαφορά ήταν -3 για την ομάδα μας.

Τι να περιγράψουμε για αυτά τα δευτερόλεπτα ……
Χρέωσαν με ανύπαρκτο 5ο φάουλ τον ψηλό στο κέντρο του γηπέδου.
Χρέωσαν με δύο τεχνικές ποινές και disqualification τον πρώτο μας σκόρερ Διαμαντόπουλο.
Χρέωσαν με 5ο ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ τον δεύτερο ψηλό μας, τη στιγμή που ήταν πε-σμένος στο παρκέ και εκτός φάσης.
Διέκοψαν αιφνιδιασμό της ομάδας μας χωρίς να σφυρίξουν φάουλ στον αντίπαλο που έκοψε τον παίκτη μας με ποδοσφαιρικό τάκλιν.

Ευτυχής ο κάθε υγιής φίλαθλος που δεν βρέθηκε στο γήπεδο και δεν είδε τον αγώνα.
Την επόμενη εβδομάδα ο Σύλλογός μας βραβεύει τους αθλητές των μικρών τμημάτων του για τα πρωταθλήματα που κατέκτησαν τη φετινή χρονιά.
Σε αυτά τα παιδιά, που ήταν στο γήπεδο, πώς θα εξηγήσει ο κόουτς, οι γονείς τους ή η διοίκηση το αίσχος που είδαν ;;
Στον Αθλητικό Όμιλο Ερμιονίδας πρεσβεύουμε άλλο ήθος. Ουδέποτε έχουμε δημιουργήσει επεισόδια είτε εντός είτε εκτός έδρας. Έχουμε εξαιρετικούς αθλητές και προπονητές και υπέ-ροχους φιλάθλους που εμψυχώνουν την ομάδα μας. Η φιλοξενία μας στους συναθλητές μας πά-ντα είναι εξαιρετική. Μάρτυρες ακόμη και η αποστολή της Καλαμάτας, για την αντιμετώπιση που έτυχαν οι παίχτες της από τη διοίκηση και τους φιλάθλους μας.
Έχουμε αποδεχθεί και διαιτητικά λάθη αλλά δεν μπορούμε να αποδεχθούμε δράσεις ανθρώπων που καταδέχονται και δεν διστάζουν να εκτελέσουν εντολές. Τέτοιοι, δεν έχουν θέση στα γήπεδα, όπου ερασιτέχνες αθλητές ιδρώνουν τη φανέλα τους και γίνονται παράδειγμα στα παιδιά μας.

Η Ερμιονίδα συνεχίζει τον αγώνα της.

Καλούμε τους αρμόδιους να είναι στο εξής πολύ προσεκτικοί. Πλησιάζοντας στο τέλος του πρωταθλήματος, οφείλουν, έστω τώρα, να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού των ομάδων. Φθάσαμε στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, χωρίς να γνωρίζουμε τι θα γίνει.
Το μπάσκετ δεν χρειάζεται Τσακαλογιάννηδες και Σταθόπουλους.
Αφήστε τις ομάδες να αγωνιστούν τίμια και τους φιλάθλους να ευχαριστηθούν.
Επιτρέψτε στα παιδιά να μάθουν.
Προστατέψτε το άθλημα, εκτός αν θέλετε η Γ’ Εθνική να είναι πρωτάθλημα μόνο αθηναϊκών ομάδων.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

Υ.Γ. Το βίντεο του αγώνα στη διάθεση του καθενός”.

Πηγή φωτογραφίας: sport-ermionida.blogspot.gr/