ΕΣΚΑΗ: Δεν κατέβηκε στο παρκέ ο Απόλλωνας Π., πρωταθλητής στα χαρτιά ο Προμηθέας στο εφηβικό…

Το είπε και το έκανε ο Απόλλωνας Πάτρας. Δεν κατέβηκε στο πιο σημαντικό παιχνίδι του πρωταθλήματος του εφηβικού για την ΕΣΚΑΗ, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για αλλαγή ώρας έναρξης του τζάμπολ του ματς (στις 17:30) με τον Προμηθέα Πάτρας. Η ομάδα του Απόλλωνα δεν παρατάχθηκε στο γήπεδο, οι παίκτες του Προμηθέα και οι διαιτητές περίμεναν το χρονικό διάστημα που επιβάλλουν οι κανονισμοί και στη συνέχεια πανηγύρισαν έναν ακόμη τίτλο. Χωρίς αγώνα επίσημο, αλλά παίζοντας ένα δυνατό “οικογενειακό” διπλό με την ομάδα του Ανδρέα Κεσαπίδη να αντιμετωπίζει εκείνη του Γιάννη Ελευθεριάδη. Προμηθέας εναντίον Προμηθέα…

Η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ-Η είχε ορίσει το ματς για την Τέταρτη 21 Μαρτίου με ώρα έναρξης τις 17.30. Η διοίκηση του Απόλλωνα είχε ζητήσει αλλαγή ώρας επειδή οι περισσότεροι αθλητές του είχαν μαθητικές υποχρεώσεις και δεν ήταν δυνατόν να βρεθούν στο γήπεδο.
Μετά από λίγες μέρες η ΕΣΚΑ-Η ενημέρωσε πως μετά από επικοινωνία με την διοίκηση της ΠΓΕ, η μοναδική ελεύθερη ώρα ήταν η προγραμματισμένη για χθες (17.30) και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατή η αποδοχή του αιτήματος.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση του Απόλλωνα χθες το πρωί κατέθεσε αίτημα στην ΕΣΚΑ-Η για αλλαγή ημέρας του αγώνα με τον Προμηθέα όμως με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος, απαγορεύεται να γίνει αλλαγή της ώρας, κι έτσι το αίτημα δεν έγινε δεκτό.

Το αίτημα των “μελανόλευκων” για αλλαγή της ώρας, είχε πέσει στο “κενό”, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΗ, δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη ώρα πέραν εκείνης που είχαν ορίσει (17:30). Ο Απόλλωνας ζήτησε την αλλαγή ημέρας του ματς, όμως και πάλι το αίτημα δεν βρήκε θετικής ανταπόκρισης, καθώς η προκήρυξη του πρωταθλήματος απαγορεύει να γίνονται αλλαγές και έτσι οι “μελανόλευκοι” με ανακοίνωσή τους είχαν… προϊδεάσει για τις κινήσεις τους. Με μακροσκελή ανακοίνωσή τους εξηγούσαν το σκεπτικό τους…
«O αθλητισμός είναι υγεία και χαρά!
Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, τελικά κάποιες φορές πρέπει να το επαναλαμβάνουμε γιατί η έπαρση και η ακόρεστη δίψα για διακρίσεις μας κάνει να το ξεχνάμε!
Στο προκείμενο λοιπόν:
Στην τελική φάση του αναπτυξιακού πρωταθλήματος έφηβων της ΕΣΚΑ-Η (τετράδα) συμμετέχει η εφηβική ομάδα του Απόλλωνα, του Έσπερου, του Κόροιβου, και του Προμηθέα.
Τι μεγαλύτερη χαρά για όλα τα παιδιά – αθλητές και πόσο ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία να χαρεί ο κόσμος της πόλης μας τους νεαρούς αυτούς αθλητές να αγωνίζονται, να χαίρονται, να μοχθούν για τη νίκη και πάνω απ’ όλα για τη χαρά του παιχνιδιού;
Στο τελευταίο παιχνίδι αυτής της γιορτής του αθλήματος δυστυχώς η σκοπιμότητα, η ιδιοτέλεια και η έπαρση επικράτησαν…..
Η ομάδα μας δεν θα συμμετάσχει στον τελευταίο αγώνα που θα κρίνει τον πρωταθλητή έφηβων ΕΣΚΑ-Η γιατί δεν κατέστη δυνατόν… να γίνει αλλαγή του αγώνα που ορίστηκε για την Τετάρτη 21/3/2018 και ώρα άκουσον-άκουσον 17:30 (!!!), δηλαδή σε ώρα που το σύνολο των παικτών μας -έφηβοι γαρ- έχουν φροντιστήρια (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ)…
Εμείς σαν ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ δεν επιβάλαμε ποτέ – ούτε και πρόκειται να το κάνουμε στο μέλλον – σε αθλητή/τριά μας να παραμερίσει τα μαθήματα και τη μελέτη του για οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα του Συλλόγου μας, γιατί πεποίθησή μας είναι η παράλληλη καλλιέργεια του πνεύματος και του σώματος.
Αυτή μας η θέση δεν πηγάζει από το γεγονός ότι είμαστε ΠΛΗΡΕΙΣ ΤΙΤΛΩΝ, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο (είναι γνωστές σε όλους οι επιτυχίες της ομάδας μας με ΠΡΩΤΙΕΣ σε πανελλήνια πρωταθλήματα έφηβων και νέων), αλλά είναι πάγια θέση και στάση του συλλόγου μας η μόρφωση και η εκπαίδευση των αθλητών μας να προηγούνται των διακρίσεων και των μεταλλίων, καθώς θεωρούμε ότι πρωταρχικό χρέος μας σαν αθλητικός φορέας είναι να διαμορφώνουμε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και σωστούς χαρακτήρες και ακολούθως σωστούς αθλητές και πρωταθλητές.
ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ λοιπόν τη νίκη και τον τίτλο και κρατάμε ακέραια την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τη συνέπειά μας προς τα παιδιά μας. Τα κοιτάζουμε στα μάτια και τους λέμε αυτό για το οποίο από την πρώτη στιγμή οι γονείς τους τα εμπιστεύτηκαν σε μας για να μάθουν το πανέμορφο άθλημα του μπάσκετ: «Το σχολειό σας και η μόρφωση σας είναι ευθύνη όλων μας»!!!
Κρατήσαμε για το τέλος μια όμορφη εικόνα, αυτή του αγώνα της ανδρικής μας ομάδας το Σάββατο 17/3/2018 με τον Αρκαδικό για το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, το τελευταίο τρίλεπτο κατά το οποίο η ομάδα μας αγωνίστηκε με 4 ΠΑΤΡΙΝΟΠΟΥΛΑ (ναι αυτά που δεν θα αγωνιστούν στο τελευταίο αγώνα-τελικό του εφηβικού γιατί έχουν μάθημα και δίνουν εξετάσεις πανελλήνιες…). Αυτά, και όχι μόνο, είναι το μέλλον του ΑΠΟΛΛΩΝΑ αλλά και του πατραϊκού μπάσκετ.
Γιατί για εμάς αναπτυξιακός αθλητισμός είναι να δώσουμε βήμα και προοπτική στα παιδιά της πόλης μας! Είναι ευθύνη και δέσμευση του συλλόγου μας απέναντι στη πόλη και στα παιδία της!
Μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα, στους δε αντιπάλους μας να κατακτήσουν Πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και όποιον άλλο στόχο έχουν, να μη συγχέουν όμως τους όρους του ερασιτεχνικού με τους όρους του επαγγελματικού αθλητισμού».

Χρ. Μήλας: “Μαύρη σελίδα στην ιστορία του Απόλλωνα και του τοπικού μπάσκετ”…

Για “μαύρη σελίδα” στην ιστορία του Απόλλωνα έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Χρήστος Μήλας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3. «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τον Απόλλωνα, τον οποίον σεβόμαστε. Το πρόβλημα υπάρχει με αυτούς που πήραν την απόφαση να μην κατέβει η ομάδα στον τελικό. Μια απόφαση που υποθηκεύει το μέλλον του Συλλόγου. Είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του τοπικού μπάσκετ και ένα θεσμικό ατόπημα του Απόλλωνα. Υπάρχουν θεσμοί, κανόνες και διαδικασίες. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος σκέφτηκε να πάρει μια τέτοια απόφαση. Και να εκδίδεται η συγκεκριμένη ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγη ώρα πριν από τον τελικό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Μήλας και πρόσθεσε: «Περιμέναμε τουλάχιστον ένα τηλεφώνημα. Πως το κάναμε τόσα χρόνια; Πως το κάναμε πάντα; Βλέπω μια στάση στο στυλ: «Σας αγνοούμε, δεν ακούμε κανέναν». Δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε ομάδα, μιλάμε για τον ιστορικό Απόλλωνα. Οποιος έχει κάνει αθλητισμό στις μικρές ηλικίες, μπορεί να καταλάβει πως νιώθουν τα παιδιά των δυο ομάδων. Το ξαναλέω: Δεν έχει καμία σχέση ο Απόλλων, με αυτούς που πήραν αυτές τις αποφάσεις. Οι οποίοι δεν έχουν σχέση με ανθρώπους που πονάνε την φανέλα και που έχουν ματώσει για αυτήν και για τον Σύλλογο. Είμαι έξαλλος, φτάνει πια».

.
Διαβάστε ακόμη…