Διά χειρός Νίκου Αρσενόπουλου – στα 2 δεύτερα πριν το τέλος της αναμέτρησης – ο Ολυμπιακός έκανε το break στη Βούλα και με το 61-59 επί του Πρωτέα έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ.

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ οι “ερυθρόλευκοι” είδαν τον Αρσενόπουλο, όχι απλά να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι, αλλά να είναι και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της ομάδας τους. Την ώρα που η μπάλα “έκαιγε” ήταν εκείνος που με καλάθι και φάουλ έδωσε προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό (57-59). Οι γηπεδούχοι με δύο ελεύθερες βολές ισοφάρισε (59-59) και είχε και την επίθεση στα 19 δεύτερα, δίχως όμως να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα αυτό. Οι Πειραιώτες έκλεψαν τη μπάλα, που έφτασε στα χέρια του Αρσενόπουλου, που με λέι απ έγραψε το 61-59, παίρνοντας έτσι το μεγάλο διπλό και μαζί το πλεονέκτημα έδρας.

Οι δύο ομάδες πλέον ανανεώνουν το ραντεβού τους για την προσεχή Παρασκευή στις 20:30 στο ΣΕΦ Β’. Εάν νικήσει ο Ολυμπιακός θα αναδειχθεί πρωταθλητής εφήβων ΕΣΚΑΝΑ ενώ εάν νικήσει ο Πρωτέας η σειρά ισοφαρίζεται σε 1-1 και θα γίνει ο τρίτος τελικός την Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου στη Βούλα (21:30).