Ετοιμάζεται ν’ ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» του ο Πιτίνο…
Ποιο όνομα έκπληξη μπορεί να έχει στη λίστα του…

Κυριακή κοντή γιορτή λέει ο λαός, αλλά στην περίπτωση της εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών όπου… Κυριακή, βάλτε Τρίτη! Κι αυτό διότι την Τρίτη 1/6 είναι η μέρα που αναμένεται ο ομοσπονδιακός προπονητής Ρικ Πιτίνο ν’ ανακοινώσει τους «εκλεκτούς» του για το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά. Με τον Βασίλη Σπανούλη να ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το εθνόσημο, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να μην υπολογίζεται αφού προτιμά ν’ αναζητήσει την τύχη του για το ΝΒΑ, αλλά και τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο να είναι μέσα στις κλήσεις, όμως με ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορεί ο Πιτίνο να τους υπολογίζει και στον Καναδά.

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να συμπεριληφθεί στην αποστολή ένας άλλος Αντετοκούνμπο! Ο λόγος για τον Κώστα, τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Λέικερς, από τους οποίους κι αναμένεται να δούμε εάν θα δοθεί το ΟΚ για να μπορέσει ο Κώστας να ενισχύσει την προσπάθεια της εθνικής στο Προολυμπιακό. Οι πληροφορίες θέλουν τους «λιμνανθρώπους» να βλέπουν με θετικό μάτι αυτό το ενδεχόμενο και όλα πλέον θα τεθούν επί τάπητος με τους υπεύθυνους την εθνική ομάδα να… ποντάρουν πολλά στο όνομα του Πιτίνο για να καμφθούν και οι τελευταίες ενστάσεις που πιθανώς έχουν οι Λέικερς.

Βέβαια ο μεγάλος «πονοκέφαλος» για τον Αμερικανό προπονητή και τους συνεργάτες του είναι τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα της Α1. Τα play off των τελικών δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη και τα πάντα βρίσκονται σε… τεντωμένο σχοινί. Το τουρνουά «Ακρόπολις» το οποίο και θέλει το προπονητικό επιτελείο να δει κάποια πράγματα είναι στις 18/6 κι όλα δείχνουν ότι σε αυτό ενδέχεται να υπάρχουν αρκετές απουσίες παικτών, στους οποίους ποντάρει πολλά το προπονητικό τιμ της εθνικής ομάδας. Και μέσα σ’ όλα υπάρχει και η εκλογική «μάχη» στην ομοσπονδία, εκεί όπου τα πράγματα όχι απλά είναι μπερδεμένα, αλλά πολύ θολά, με την ΕΟΚ να διοικείται και να μην… διοικείται κι όλοι ν’ αναρωτιούνται ποιες θα είναι οι συνθήκες που θ’ αντιμετωπίσουν τα στελέχη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (προπονητές, παίκτες, συνεργάτες)…

Είπαμε… Τρίτη κοντή γιορτή και τα πάντα μπορεί να ξεκαθαρίσουν!