agravanisΤο καλύτερο για το τέλος κράτησε η Εθνική Νέων! Η ομάδα του Κώστα Μίσσα έκανε την καλύτερη εμφάνιση της στο Ευρωμπάσκετ U20, νίκησε εύκολα τη Σλοβενία 84-67 και προκρίθηκε στους “8” της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή (στις 21:30) την ομάδα που θα καταλάβει την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο. Αυτή θα είναι τελικά η Κροατία, η οποία νίκησε την Πολωνία και σε συνδυασμό με την ήττα της Τουρκίας από τη Γαλλία, “έπεσε” πάνω στην Εθνική μας…

Αλλη ομάδα στην επίθεση η Εθνική

Οπως και να ‘χει, με εμφανίσεις σαν τη σημερινή η Ελλάδα μπορεί να αισιοδοξεί. Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα παιχνίδια της, η εθνική ομάδα έμοιαζε απελευθερωμένη, είχε δημιουργία στην επίθεση (μοίρασε συνολικά 18 ασίστ και 11 στο πρώτο ημίχρονο, περισσότερες απ’ ότι είχε στους αγώνες με Σερβία και Ισπανία) και πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας από την περιφέρεια (ευστόχησε στα 7 από τα πρώτα 9 τρίποντα που επιχείρησε και είχε συνολικά 9/18). Προ πάντως, όμως, μπήκε με ιδανικό τρόπο στο γήπεδο. Μετά το πρώτο καλάθι των Σλοβένων η Ελλάδα σημείωσε τους επόμενους 11 πόντους και δεν έχασε ποτέ ξανά το προβάδισμα.

Ο Αγραβάνης έκανε τρομερή εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα, ο Διαμαντάκος ήταν η γνωστή “κολώνα” κάτω από τα δύο καλάθια, ο Λιάπης πρόσθεσε την επιθετική απειλή που τόσο είχε ανάγκη η Εθνική από την περιφέρεια και οι υπόλοιποι βοήθησαν ο καθένας με τον τρόπο τους. Με τόσα όπλα… ενεργά, η “διαβασμένη” Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ηττηθεί greeceαπό μία ομάδα που στηριζόταν αποκλειστικά στο πηγαίο ταλέντο του Ρέμπετς και την εκτελεστική δεινότητα του Νίκολιτς. Οσο κι αν σκόραρε/δημιουργούσε ο Ρέμπετς, το παιχνίδι της Σλοβενίας ήταν πολύ προβλέψιμο από τη στιγμή που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκλεισε τους διαδρόμους σε αθλητικούς παίκτες όπως ο Ρίτλοπ και ο Καστράτι.

Μέχρι το +19 η διαφορά για την Ελλάδα

Η εξέλιξη του αγώνα ήταν λοιπόν μάλλον αναμενόμενη, έτσι όπως έπαιζε η ελληνική ομάδα. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 19 πόντους (62-43 στο 30′) και όσο κι αν προσπάθησε ο Ρέμπετς, δεν έπεσε κάτω από τους 6. Η Σλοβενία αποφάσισε να παλέψει με τα τρίποντα και στο τέλος “πέθανε” με αυτά, αφού στο πιο κρίσιμο σημείο τα  μακρινά σουτ δεν μπήκαν για την ομάδα του Νοβάκοβιτς, η οποία χάλασε στο τέλος και την “εικόνα” της, με τις ακραίες, νευρικές και αδικαιολόγητες αντιδράσεις του Ρέμπετς και του Μπόλτσινα.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 67-84
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-25, 33-45, 45-62, 67-84

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Νοβάκοβιτς): Νίκολιτς 16 (3), Καστράτι 5 (1), Ρίζμαν 3, Κόκολ, Ρέμπετς 33 (4/4β., 4/7δ., 7/14τρ., 8ρ., 7ασ., 5κλ.), Ντόλενσεκ, Ρίτλοπ, Στράζαρ, Γκάμπροβσεκ 2, Μπόλτσινα 8 (9ρ.).
ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Μποχωρίδης 13 (1), Λιάπης 22 (8/8β., 4/7τρ.), Πουλιανίτης, Χριστοδούλου 10 (1), Σιολόγκας, Καμπερίδης 7 (1), Αγραβάνης 16 (12ρ., 5ασ., 2κ.), Διαμαντάκος 16 (9ρ.).