Ευρωμπάσκετ 2022: Στο Μιλάνο η Ελλάδα, με Ιταλία, Εσθονία, Κροατία, Ουκρανία και Μ. Βρετανία…

Στο Μιλάνο θ’ αγωνιστεί η εθνική ομάδα των ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 2022 (1-18/9), καθώς κληρώθηκε στον 3ο όμιλο, παρέα με εκ των διοργανωτών Ιταλία. Διά χειρός Ντιρκ Νοβίτσκι (ο οποίος αντιμετώπισε αρχικά κάποια προβλήματα για ν’ ανοίξει τα μπαλάκια της κλήρωσης!!!) η Ελλάδα βρέθηκε στον όμιλο παρέα με την Ιταλία, ενώ μαζί τους θα είναι και οι Κροατία, Εσθονία, Ουκρανία και Μ. Βρετανία, όπως ανέδειξε η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η Ιταλία είχε κληρωθεί πρώτη στον 3ο όμιλο, ενώ την ακολούθησε η Εσθονία, την οποία είχε επιλέξει φιλοξενήσει και στη συνέχεια η κληρωτίδα ανέδειξε και τις άλλες ομάδες που θ’ απαρτίζουν τον όμιλο. Κροατία, Ουκρανία και Μ. Βρετανία κληρώθηκαν κατά σειρά στον όμιλο, ενώ οι άλλοι τρεις όμιλοι θα φιλοξενηθούν σε Τιφλίδα, Κολωνία και Πράγα.

Από κάθε όμιλο θα πάρουν το εισιτήριο της πρόκρισης τέσσερις ομάδες και θα σχηματίσουν τη φάση των 16. Στη συνέχεια θα υπάρξουν αγώνες νοκ άουτ για να φτάσουμε στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο.

Αναλυτικά οι όμιλοι

Α’ Όμιλος (Τιφλίδα)
Γεωργία
Τουρκία
Ισπανία
Ρωσία
Βέλγιο
Βουλγαρία

Β’ Όμιλος (Κολωνία)
Γερμανία
Λιθουανία
Γαλλία
Σλοβενία
Ουγγαρία
Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Γ’ Όμιλος (Μιλάνο)
Ιταλία
Εσθονία
Ελλάδα
Κροατία
Ουκρανία
Μεγάλη Βρετανία

Δ’ Όμιλος (Πράγα)
Τσεχία
Πολωνία
Σερβία
Φινλανδία
Ισραήλ
Ολλανδία

Ο Bounce παίζει μπάλα στο Ευρωμπάσκετ 2022

Στο περιθώριο της κλήρωσης παρουσιάστηκε και η μασκότ της διοργάνωσης. Ο Bounce που κάνει κόλπα ντριπλάροντας στο παρκέ, αλλά είναι κορυφαίος DJ, θα συνοδεύει το Ευρωμπάσκετ 2022. Παράλληλα δόθηκε και το έναυσμα της καμπάνιας #BringTheNoise, μέσω της οποία θα προσκαλούνται οπαδοί απ’ όλη την Ευρώπη για να υποστηρίξουν τις εθνικές τους ομάδες στη διοργάνωση.

Δείτε το video της παρουσίασης του Bounce