Ευρωπαϊκό U20: Ήττα και από την Ιταλία για την εθνική μας ομάδα…

Μία ακόμη ήττα για την εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U20, με την Ιταλία να πανηγυρίζει το 89-78, που την φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στον όμιλο. Την ίδια ώρα η εθνική μας ομάδα παραμένει “βυθισμένη” και ψάχνει τη νίκη επί της Πορτογαλίας στην τρίτη αναμέτρησή της στο πλαίσιο των ομίλων.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα “πλήρωσε” τις κακές άμυνές του, αλλά και τη νευρικότητα που παρουσίασε (ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο). Η άμυνα της ελληνικής ομάδας πολύ συχνά έμοιαζε με… ελβετικό τυρί, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ιταλούς να πετυχαίνουν εύκολα καλάθια κι αυτό ήταν ένα από τα στοιχεία που τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν τη νίκη. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν έδειξαν να έχουν καθαρό μυαλό, παρουσιάστηκαν κατώτεροι της περίστασης, “φοβήθηκαν” τον αντίπαλό τους και πολύ περισσότερο τον υψηλόσωμο Οκέκε και στο τέλος όχι απλά ηττήθηκαν, αλλά είδαν τους αντιπάλους τους να επικρατούν και με διψήφια διαφορά (89-78)!

Οι Νετζήπογλου, Μαντζούκας, Κολοβέρος και Νικολαΐδης ήταν οι κύριοι εκφραστές της ελληνικής ομάδας στον επιθετικό τομέα, όμως όπως αποδείχθηκε από την εξέλιξη του ματς, αυτό δεν ήταν αρκετό. Διότι αμυντικά ήταν το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας, σημείο το οποίο “πλήγωσε” το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που “ζευγάρωσε” τα αρνητικά αποτελέσματά του στην διοργάνωση και σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει. Διότι μπορεί σε ατομικό επίπεδο οι Έλληνες παίκτες να έδειξαν πολλά καλά στοιχεία, ωστόσο στον τομέα της ομαδικότητας και της αποτύπωσης των συστημάτων στο παρκέ, φάνηκε ότι υπάρχουν κενά.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να προηγείται στο ημίχρονο με 38-41 και λίγο αργότερα είδε στο ταμπλό το σκορ να είναι στο 40-49, αλλά κάπου εκεί επήλθε το “μπλακ άουτ”, που εν τέλει στοίχισε. Οι Ιταλοί μ’ ένα 12-0 βρέθηκαν μπροστά με 54-49, παίρνοντας σημαντική ψυχολογική τόνωση. Η οποία αποδείχθηκε σημαντική, καθώς παρότι η ελληνική ομάδα επέστρεψε (67-68), δεν είχε το “καθαρό μυαλό” για να διατηρήσει το πάνω χέρι στο ματς, έκανε λάθη κι έδωσε την ευκαιρία που έψαχναν οι αντίπαλοί της να τρέξουν ένα νέο επιμέρους 11-1 και να “τελειώσουν” μιά και καλή την αναμέτρηση, πανηγυρίζοντας το 89-78.

Διαιτητές: Μπαρκάουσκας (Λιθουανία), Γιλμάζ (Τουρκία), Χρακοβιέτσκι (Πολωνία)

Δεκάλεπτα: 15-21, 38-41, 63-60, 89-78

Ελλάδα (Γιατράς): Καλόγηρος, Κολοβέρος 13, Μαντζούκας 15 (1τρ. 11ρ.), Νετζήπογλου 18, Νικολαϊδης 9 (1), Μπαζίνας, Φίλλιος 5 (1), Κουρουπάκης 5, Οικονομόπουλος 3, Τανούλης 7, Τσάμης 3