Ζαβός: «Κατακτήσαμε τον ένα στόχο, θετικό το πρόσημο της χρονιάς»

Το Αιγάλεω επικράτησε της Ηλιούπολης και κατέκτησε το Κύπελλο ΕΣΚΑ. Ο προπονητής των κυπελλούχων, Αλέξανδρος Ζαβός, μίλησε στο ΕΟΚ WebRadio για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, βάζοντας θετικό πρόσημο, ενώ αναφέρθηκε και στους αγώνες κατάταξης του πρωταθλήματος απέναντι στον Αίολο.

Για την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΣΚΑ: «Παίξαμε με κάποιους δυνατούς αντιπάλους όπως η ΦΕΑ, ο Παπάγος, η Πεύκη. Προχωρήσαμε, περάσαμε αυτές τις ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και τελικά φτάσαμε στην 4άδα. Εκεί αδιαμφισβήτητα ήμασταν το μεγάλο φαβορί, αφού η διαφορά των κατηγοριών ήταν αρκετή και εν τέλει κατακτήσαμε το Κύπελλο που ‘ταν ένας απ’ τους στόχους μας. Είχαμε ως στόχο το Κύπελλο, όπως επίσης και το να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία στη Β’ Εθνική, η οποία μετέπειτα εξελίχθηκε σε στόχο ανόδου. Τελικά δεν καταφέραμε να βγούμε 1οι για ένα παιχνίδι ουσιαστικά, αυτό στα Μέγαρα. Παρ’ όλα αυτά, η χρονιά αφήνει μια γλυκιά «γεύση» στο Αιγάλεω με την κατάκτηση ενός στόχου. Αν είχαμε καταφέρει και την άνοδο θα ήταν μια ονειρεμένη χρονιά, όμως έτσι όπως είναι το φορμάτ στη Β’ Εθνική η επιτυχία απ’ την αποτυχία απέχει ένα σουτ ή έναν τραυματισμό, δεν έχεις τη δυνατότητα να μπορέσεις ν’ ανακάμψεις».

Για το πώς άλλαξαν οι στόχοι κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Εμείς ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα, με κάποιες σημαντικές νίκες στο κύπελλο. Έτσι λοιπόν, ξεκινώντας και με νίκες στο πρωτάθλημα, παρ’ ότι είχαμε αρκετές απουσίες, οι συνεχόμενες νίκες μάς άλλαξαν το στόχο που είχαμε θέσει απ’ την αρχή. Όσο κερδίζεις, τόσο πιστεύεις στον εαυτό σου. Μ’ αυτήν την έννοια πιστέψαμε περισσότερο και «κυνηγήσαμε» την άνοδο που πραγματικά ήταν στο χέρι μας».

Για το παιχνίδι κατάταξης με τον Αίολο-Γόμφοι: «Είμαστε σε διαδικασία προετοιμασίας. Θα μπούμε σήμερα στο γήπεδο, θα δούμε κάποια πράγματα για τον Αίολο. Σίγουρα είναι μια αξιόμαχη ομάδα, έχει τουλάχιστον 2 πασίγνωστους σε αυτές τις κατηγορίες παίκτες, τον Δέσπο και τον Θέο. Υπάρχουν και αρκετά ταλαντούχα παιδιά. Δεν έχουμε πολύ χρόνο στη διάθεση μας, θα τους δούμε και θα πάμε να παίξουμε το παιχνίδι».

Για το αν είναι διαδικαστικού χαρακτήρα το παιχνίδι με τον Αίολο: «Πριν οριστεί το παιχνίδι αυτό, θα το θεωρούσα τυπικής διαδικασίας. Όμως επειδή στην ΕΟΚ έχουν πρόγραμμα, θα έχουν κάτι στο μυαλό τους, κάποιες ενδείξεις ή κάποια στοιχεία έτσι ώστε να ‘ναι καλυμμένοι και γι’ αυτό το παιχνίδι μπαράζ. Δε θεωρώ ότι διεξάγεται απλά σαν φιλικό».